Koripallo

Susijengin maaottelut vaarassa? Jussi Salonojan omistama Metro-areena pelikelvottomassa kunnossa turvallisuussyistä

Julkaistu:

Koripallo
Susijengin pitäisi pelata ensi viikolla maaottelu Espoossa. Kosteus on kuitenkin aiheuttanut ongelmia pelialustan kanssa.
Espoon Metro Areenalla piti tänään jatkaa Suomen suurinta koripallon junioriturnausta, Tallink Tournamentia, mutta tapahtuma päättyikin ennen ensimmäistäkään ottelua. Turnausjärjestäjät peruivat lauantaiksi suunnitellut ottelut turvallisuussyistä, koska koripalloparketille oli yön aikana ilmestynyt yllättävää kosteutta.

– Parketti oli liian liukas. Emme uskaltaneet päästää poikia pelaamaan sinne. Ohjelmassa olisi kuitenkin ollut myös A-poikien kilpasarjan otteluita, turnausjohtaja Juhani Herrala sanoo Ilta-Sanomille.

– Ei ollut mitään mahdollisuutta jatkaa turnausta siellä (Metro-areenalla). Siirsimme kahdelle ikäluokalle merkatut ottelut turvallisuussyistä Leppävaaran liikuntahallille.

Rankkasade aiheutti ongelmat

Ongelmat alkoivat viime yön rankkasateen myötä. Raskaista talousvaikeuksista kärsineen liikemies Jussi Salonojan omistaman Metro-areenan ilmastointi ei Herralan mukaan ollut riittävällä volyymilla. Kun areenalta myös puuttuu eristeinen jäänpeittolevy, ilmankosteus areenan sisällä nousi suureksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tietojemme mukaan ilmastointi ei ollut kunnolla päällä, ja kun ilman kosteusprosentti nousi isoksi, parketin lattialle ilmestyi liian paljon kosteutta, Herrala sanoo.

– Nyt areenan ilmastointikapasiteettia ilmeisesti lisätään, jotta A-maajoukkueen ensi viikonlopun maaottelu pystyttäisiin pelaamaan.

Ensi viikon perjantaina Susijengin ohjelmassa on kotimaaottelu Latviaa vastaan, ja vajaat viikkoa myöhemmin se kohtaa samaisella parketilla Liettuan. Vai kohtaako sittenkään? Pystytäänkö Metro-areenan parketilla pelaamaan korista?

– Eilen areenassa pelasimme ja lattia oli jo silloin todella liukas (12 astetta parketin lämpö), IS:lle viestitettiin turnauspaikalta.

Uusi kotihalli

Susijengi muutti kotipelinsä täksi kaudeksi Metro-areenalle, ja IS:n tietojen mukaan ainakin osaksi siksi, että Espoon kaupunki tarjosi tätä hanketta varten 300 000 euron lisärahoituksen. Metro Areenalla on havaittu erinäisiä ongelmia viimeisen vuoden aikana. Kesällä 2017 areenasta katkaistiin sähköt maksamattomien laskujen vuoksi, mikä oli hyvin poikkeuksellista.

– Olen parhaillaan täällä Metro-areenalla tarkistamassa tilannetta. Susijengin näkökulma asiaan on tällä hetkellä se, että olemme tietoisia ongelmista ja tilannetta seurataan herkeämättä, Koripalloliiton elämys- ja tapahtumajohtaja Mika Mäkelä kommentoi.

– Meille on kerrottu, että areenalle on luvassa toimenpiteitä, joiden myötä kosteusongelmat poistuvat. Olemme tässä kohtaa luottavaisia, että Susijengin maaottelut pystytään pelaamaan suunnitellusti. Meidän ei tarvitse miettiä varapaikkaa, hän summaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt