Koripallo

Lauri Markkasen lihasmassa kasvoi kesällä – NBA-valmentaja ihastui: ”Selvä ero, kun katsoo hänen kuviaan”

Julkaistu:

Koripallo
Lauri Markkanen raportoi punttikuurin purreen.
Lauri Markkasen tulokaskausi koripallon NBA:ssa oli menestys. Tulevaisuudessa odotukset Chicago Bullsin suomalaistähteä kohtaan kuitenkin kasvavat entisestään.

Seurajohto ja Bullsin fanit haluavat Markkasen kehittyvän yhä kovemmaksi tekijäksi ja hilaavan joukkuetta kohti NBA:n kärkikahinoita. Markkasen, 21, kohdalla tämä tarkoittaa etenkin laadukasta ja tarkoituksenmukaista harjoittelua.

Chicago Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg oli jo viime talvena sitä mieltä, että Markkasen pitäisi saada lisää voimaa ja lihasmassaa kehittyäkseen. Kesällä Hoiberg kertoi Bullsin julkaisemassa videossa, että aiheesta oli käyty viime kauden jälkeen pitkä keskustelu Markkasen kanssa.

– Puhuimme paljon viime kauden jälkeen siitä, miten hän pääsee urallaan seuraavalle tasolle. Ja tässä keskustelussa kyse on paljon siitä, että hän parantaa lihaskuntoaan, Hoiberg sanoi.

Markkanen itse raportoi tehneensä kesän harjoituksissa työtä käskettyä. Hän kertoi Chicago Tribune -lehdessä keränneensä lisää massaa offseasonin (kesän harjoituskauden) aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Painoni on noussut noin 14 paunaa (noin 6,3 kiloa). Yleisesti ottaen tunnen itseni vahvemmaksi. Toivottavasti pystyn pitämään nykyisen painoni ja pelaamaan sillä, koska uskon sen auttavan peliäni, Markkanen sanoi Chicago Tribunen -haastattelussa.

Paino nyt 110 kilon tietämillä?

NBA:n nettisivuilla Markkasen painoksi ilmoitetaan 230 paunaa, mikä on noin 104 kiloa. Tämä ilmoitettiin hänen painokseen myös viime kauden aikana, joten tietoja ei ole todennäköisesti sittemmin päivitetty. NBA:ssa on ollut tapana päivittää pelaajien painoja lähempänä uuden kauden alkua.

Koripalloliiton Basket.fi-nettisivuilla Markkanen ilmoitetaan 103-kiloiseksi. Koripalloliiton Mika Mäkelän mukaan tietoa Markkasen painosta ei ole päivitetty kesän aikana, vaikka miesten maajoukkue Markkanen mukaan lukien pelasi MM-karsintoja kesällä.

Markkasen Chicago Tribunelle antamien lausuntojen ja aiempien tietojen perusteella suomalaistähti painaisi nykyisin siis 109–110 kiloa. Markkasen pituudeksi on yleisesti ilmoitettu 213 senttiä.

– Kaikki ovat sanoneet, että olen isompi. Mutta enpä tiedä. Tiedän vain sen, että oloni on hyvä, Markkanen kommentoi Chicago Tribunen mukaan.


”Selvä ero”

Joka tapauksessa Bullsin päävalmentaja Hoiberg on ollut tyytyväinen näkemäänsä.

– Laurissa on havaittavissa selvä ero, jos katsoo hänen kuviaan viime vuodelta. Katsokaa hänen olkapäitään ja käsiään. Hänen voimatasonsa ovat selvästi parantuneet. Hän on todella sitoutunut harjoittelemaan ja parantamaan lihaskuntoaan, Hoiberg kehui kesäkuun lopulla seuran julkaisemassa haastattelussa.

Tulokaskaudellaan NBA:ssa Markkanen nakutteli keskimäärin 15,2 pistettä ja kaapi 7,5 levypalloa ottelua kohden.

NBA:n tuleva kausi alkaa lokakuun puolivälissä. Chicago Bullsin ensimmäinen ottelu on 18. lokakuuta Philadelphia 76ersin vieraana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt