Koripallo

Susijengin MM-unelma elää – nämä elintärkeät pelit on pakko voittaa

Julkaistu:

Koripallo
MM-karsintojen toinen vaihe huipentuu Suomen osalta kahteen elintärkeään kamppailuun Venäjää vastaan.
Suomen unelma pelata toisessa peräkkäisessä MM-turnauksessa elää ainakin syyskuuhun saakka.

Suomi venyi maanantai-iltana pakkovoittoon Islannista tärkeimmällä mahdollisella hetkellä ja varmisti paikkansa syksyllä alkavaan MM-karsintojen ratkaisuvaiheeseen.

Lähtökohta ratkaisevaan MM-karsintaan on Suomelle erittäin kutkuttava.

MM-karsinnan toisessa vaiheessa vastaan tulevat Euroopan korisjäteistä Ranska ja Venäjä sekä kolmantena maana Bosnia. Maat kohdataan kahdesti, sekä koti- että vieraskentällä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tiukkoja pelejä on tulossa. Jos meillä olisi alkulohkosta yksikin voitto enemmän, lähtökohta olisi paljon parempi. Meidän täytyy toisessa vaiheessa voittaa isoja maita, mutta olemme pystyneet siihen ennenkin, takamies Sasu Salin sanoi Islanti-pelin jälkeen.

Jatkolohkon kolme parasta lunastaa helmikuussa 2019 päättyvässä karsinnassa paikan MM-lopputurnaukseen Kiinaan.


Ensimmäisen vaiheen pisteet seuraavat mukana. Ranska porskuttaa jatkolohkon kärjessä puhtaalla pelillä, eli se voitti kaikki kuusi otteluaan omassa alkulohkossaan.

Suomen-lohkon voittaneella Tshekillä voittoja on viisi, eli Ranska ja Tshekki ovat vahvoissa asemissa ja jo käytännössä Suomen tavoittamattomissa.

Kaksikko on Suomea kolme voittoa edellä. Tshekkikin, sillä se voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset, joten sillä on keskinäisissä myös parempi koriero.

Jatkolohkon kolmannesta MM-paikasta taistelevat tiukimmin Suomi ja Venäjä. Bulgarialle ja Bosnialle on jäämässä enemmän tai vähemmän statistin ja kiusaajan rooli.

Suomen MM-haave lepää näin ollen kahdessa ottelussa Venäjää vastaan. Ne ovat MM-kisojen kannalta täysin ratkaisevat. Suomi kohtaa Venäjän kotonaan marraskuun viimeisenä päivänä ja päättää karsinnat juuri Venäjän vieraana helmikuun lopussa.

Tiukimmillaan MM-paikan kohtalo voi jopa jäädä viimeiseen otteluun Venäjää vastaan!

Suomi aloittaa ratkaisevan karsintavaiheen syyskuun 13. päivänä kotiottelulla Bosniaa vastaan. Se ottelu on aivan pakko voittaa, samoin kuin Bosnia myöhemmin vieraskentällä.

MM-toiveiden kannalta on loistouutinen, että Suomi on saamassa syyskuun ensimmäiseen jatkokarsintaikkunaan parhaan mahdollisen kokoonpanon käyttöönsä, siis myös Lauri Markkasen.

– Liiga ja seura eivät voi kieltää minua pelaamasta. NBA-kausi ei ole silloin vielä virallisesti alkanut. Tosin harjoitusleirit ovat alkamaisillaan, eli on ihan fakta, että aika tiukalle se menee. Täytyy jutella Chicagon kanssa, Markkanen sanoi.

Myös Salin pääsee jatkokarsintaotteluihin. Salinin jatko espanjalaisessa Unicaja Malagassa on vahvistusta vaille, mutta Unicaja menetti paikkansa Euroliigassa ja pelaa sen sijaan kakkostasolla Eurocupissa.

Eurocup kunnioittaa karsintaikkunoita ja pitää ottelutaukoa maaottelupelien ajan.

– Kaiken pitäisi olla selvää Unicajan kanssa. Tulen ilman muuta maajoukkuepeleihin, jos vain mahdollista, Salin painotti.


Jokerikortti saattaa olla vielä Petteri Koponen, joka sai viime perjantaina lähtöpassit Barcelonasta. Mikäli Koposen uusi seura ei pelaa Euroliigassa, Koponenkin on käytettävissä ratkaisevissa MM-karsintapeleissä.

Kahden Suomen parhaan takamiehen mukaantulo ratkaisevaan vaiheeseen olisi Suomelle mahtava jättipotti!

Jos Suomi kerää toisesta vaiheesta neljä voittoa, yhteensä seitsemällä voitolla voidaan nousta tavoittelemaan jatkolohkon kolmatta sijaa ja viimeistä paikkaa MM-karsintaan.

Yhteenkään heikkoon peliin – saati odottamattomaan tappioon – ei jatkokarsinnassa ole silti varaa.

Suomen ottelut MM-jatkokarsinnassa

To 13.9. Suomi–Bosnia

Su 16.9. Ranska–Suomi

Pe 30.11. Suomi–Venäjä

Ma 3.12. Bosnia–Suomi

To 21.2. Suomi–Ranska

Su 24.2. Venäjä–Suomi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt