Koripallo

Suomi antoi veljeskansalle kyytiä – Lauri Markkanen loisti jälleen

Julkaistu:

Koripallo
Suomi sai hyvän kenraaliharjoituksen tärkeisiin MM-karsintapeleihin löylyttämällä Viron 95–76.
Suomen koripallomaajoukkueen täytyy visusti toivoa, että hyvä kenraaliharjoitus ei tiedä surkeaa ensi-iltaa.

Suomi voitti Viron toisessakin valmistavassa maaottelussa. Tallinnassa juhannuksen aatonaattona Suomi oli pelillisesti takaa-ajajana, ja voitto täytyi kairata vasta jatkoajan kautta (76–69).

Kotipeliinsä Suomi sai mukaan suurimmat tähtensä Lauri Markkasen, Petteri Koposen, Sasu Salinin ja Jamar Wilsonin, ja meno muuttui heti. Suomi nappasi vaivattoman 19 pisteen voiton.

Suomi näytti Virolle kaapin paikan heti ylösheitosta. Suomi rykäisi ensimmäiset kolme ja puoli minuuttia näytöstyyliin 12–0. Karkumatkan suurimpana järjestelijänä oli Salin, joka teki Suomen kahdeksan ensimmäistä pistettä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomen alkurynnistyksen jälkeen Viro pääsi käymään lähimmillään kuuden pisteen päässä.

Suomi johti parhaimmillaan ottelua kolmannen neljänneksen puolivälissä 22 pisteellä, mikä luonnollisesti vaikutti kovimpaan peliasenteeseen. Loppuminuuteilla Viro pääsi aavistuksen kaunistelemaan numeroita.

Areenan suurimpana villitsijänä toimi luonnollisesti Lauri Markkanen, jolle ottelu oli ensimmäinen Suomen kamaralla sitten viime syyskuun EM-kisojen. Erityisesti Markkasen muutama ilmava donkki ja näyttävä blokki kirvoittivat noin 3000 hengen yleisöstä suurimmat desibelit irti.

Markkanen oli lopulta Suomen paras pistemies, vaikka tässä ottelussa häneltä ei nähty ainoatakaan onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Markkasen pistesaldo oli 23. Toinen pitkän pään pelaaja, Alexander Madsen pussitti 11 pistettä. 11 pisteeseen pääsivät myös takamiehet Sasu Salin ja Jamar Wilson.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viron pisteykkönen oli Siim-Sander Vene 17 pisteellä. Kristjan Kitsing heitti 16 ja Kristian Kullamäe 14 pinnaa.

Suomi pelasi tasapainoisen ottelun, ja päävalmentaja Henrik Dettmann peluutti tasaisesti. Viro sen sijaan kaatui surkeisiin kahden pisten heittoihin. Avausjaksolla Viro sai 17:stä kahden pisten yrityksestään sisään vain viisi – onnistumisprosentti oli luokaton 29,4. Viro ei mitenkään pystynyt paikkaamaan epäonnistuneita kahden pisteen heittoja vapaaheitoilla saatika kolmosilla.

Ensi perjantaina onkin sitten jo tosi kyseessä, kun Suomi pelaa Pardubicessa MM-karsintaottelun Tshekkiä vastaan. Ottelussa on tarjolla Suomelle lohkovoittokin. Tshekki voitti Helsingissä viime marraskuussa kahdeksalla pisteellä, joten yhdeksän pisteen vierasvoitto pitäisi Suomen tasapisteissä Tshekin edellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt