Koripallo

HS: Lauri Markkasen isä epäilee, että hänen puhelintaan salakuunnellaan

Julkaistu:

koripallo
Yhdysvaltain yliopistokoripallon korruptioskandaalin keskipisteessä on Lauri Markkasen entinen valmentaja.
FBI alkoi pari vuotta sitten tutkia Yhdysvaltain yliopistokoripalloon liittyvää lahjusvyyhtiä. Muun muassa Lauri Markkasen entisen opinahjon Arizonan yliopiston valmentajien epäillään maksaneen pelaajille, että he siirtyisivät kyseisen yliopiston riveihin. Arizonan menestynyt päävalmentaja Sean Miller on yksi myrskyn keskellä olevista henkilöistä.

FBI on tutkimuksissaan kuunnellut epäiltyjen puheluita. Puhelutallenteita on tuhansia tunteja. Helsingin Sanomat kertoi, että Lauri Markkasen Pekka-isä epäilee myös hänen puheluitaan kuunneltavan.

– En anna yhtään kommenttia niihin asioihin liittyen, sillä tätäkin puhelua voidaan kuunnella, kuten on huomattu, Pekka Markkanen sanoi HS:lle.


Yliopistokoripallon tunnetuimpia periaatteita on amatööriys. Pelaajille ei makseta minkäänlaista korvausta pelaamisesta yliopistosarjoissa, eikä heillä saa esimerkiksi olla lainkaan henkilökohtaisia sponsoreita. Korvausten maksaminen myös yliopistoihin siirtyville pelaajille on kielletty.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Markkanen siirtyi Arizonaan kesällä 2016. Tuohon siirtoon ei Pekka Markkasen mukaan liity minkäänlaista epäselvyyttä.

– Laurin kanssa on toimittu täysin korrektisti ja oikealla tavalla. Emme ole rikkoneet ensimmäistäkään pykälää, Markkanen sanoo HS:lle.

Yliopistojen suurimpien lajien koripallon ja amerikkalaisen jalkapallon ympärillä pyörii miljardibisnes. Osalle valmentajista maksetaan muhkeita liksoja, jopa usein suurempia kuin lajien pääsarjoissa NBA:ssa ja NFL:ssä. Esimerkiksi Arizonan Miller tienaa 2,9 miljoonaa dollaria vuodessa.

Millerin apuvalmentajana työskentelevä Emanuel Richardson voi saada jopa 60 vuoden vankilatuomion, mikäli hänet tuomitaan. Richardsonin epäillään maksaneen jo vuosien ajan Arizonaan siirtyville pelaajille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Korruptiovyyhdin polttopisteessä olevaa Milleriä epäillään 100 000 dollarin lahjuksen maksamisesta koripallolupaus Deandre Aytonille, jota useampi yliopisto havitteli viime keväänä. Skandaali on paisunut, ja siihen on liitetty useampi huippuyliopisto.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt