Koripallo

Petteri Koponen ei päässyt Susijengiin – seurakaveri oli kaataa Suomen: "Epäurheilijamaista!"

Julkaistu:

MM-karsinta
Barcelonan Aleksandar Vezenkov aiheutti Suomelle paljon harmaita hiuksia MM-karsinnoissa.
Euroopan seurakoripalloilun ylin kilpailu Euroliiga oli nousta Suomen kannalta hävyttömän isoon rooliin koripallon MM-karsinnoissa. Euroliigassa pelaava Barcelona vapautti Bulgarian maajoukkuepelaajan Aleksandar Vezenkovin MM-karsintoihin - niin kuin teki jo marraskuussa karsintojen alkaessa.

Vastaavasti Barcelona esti Petteri Koposen matkan Suomen maajoukkueeseen. Vezenkov kiitti kunniasta ja naulasi Helsingin jäähallissa muhkeat 28 pistettä.

Vezenkov näytti jo vievän Bulgarian voittoon, kun Bulgaria nousi Vezenkovin kovalla kolmosella 70–65-johtoon neljä minuuttia ennen loppua.

Lopussa Bulgaria - Vezenkov mukaan lukien - teki muutaman huonon ja hätäisen ratkaisun eikä tehnyt viimeiseen neljään minuuttiin enää pistettäkään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Näin Suomi sai ottelusta elintärkeän voiton pistein 75–70.

Tappio olisi sysännyt Suomen MM-karsintojen alkulohkossa erittäin vaikeaan asemaan - lohkon viimeiseksi.

Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann oli syystäkin sydämistynyt ottelun jälkeen Barcelonan toimintaan päästää Vezenkov maajoukkuepeleihin ja estää Koposen MM-karsintapelit.

– Se on epäurheilijamaista ja raukkamaista! Meidän pelaajiamme pidetään Espanjassa panttivankeina. Johan sen kieltää Espanjan lakikin, Dettmann sanoi nyreänä ja viittasi myös Espanjassa pelaavaan Sasu Saliniin, jonka seura Unicaja Malaga pelaa niin ikään Euroliigassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämä ei kerro urheiluhengestä, ja se on iso pettymys minulle. Olen aina arvostanut espanjalaisten toimintaa ja heidän urheiluhenkeään, mutta tässä asiassa he ovat kyllä heittäytyneet hyvin pieniksi, Dettmann jatkoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt