Koripallo

Susijengi turvautui jälleen tuttuun aseeseen – Bulgaria nurin elintärkeässä MM-karsinnassa

Julkaistu:

Koripallo
Suomi otti elintärkeän voiton kaatamalla Bulgarian Helsingissä numeroin 75–70.
Suomi käytti kahdesti Bulgariaa vastaan tuttua asettaan koripallon MM-karsinnoissa. Karsintojen avauksessa Botevgradissa nähtiin hurja kolmosshow, kun Suomi painoi 14 kertaa pallon pussiin kolmoskaaren takaa ja voitti kahdella pisteellä.

Silloin Suomen ykköstykki oli Antti Kanervo, joka heitti viisi kolmosta sisään.

Sunnuntaina sama kolmoslääke tepsi Bulgariaan uudelleen. Nihkeän avausneljänneksen jälkeen hanat aukesivat kunnolla, ja uusi show oli valmis.

Tällä kerralla tykitystä johti takamies Mikko Koivisto, joka pani vielä yhden Kanervoakin paremmaksi. Koivisto heitti ottelussa kuusi kolmosta sisään – niistä neljä pelkästään toisella neljänneksellä, jonka aikana Suomi nousi ahdingosta kuskin paikalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikkiaan Suomi heitti toisella neljänneksellä hurjat seitsemän kolmosta pussiin.

Yhteensä Suomi heitti ottelussa sisään samaiset 14 kolmosta kuin Botevgradissa marraskuussa. Se on erittäin kova luku, kun Suomelta kuitenkin puuttuivat hyvät heittäjät Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

Suomen paras pistemies oli useasti näyttävästi korille ajanut Jamar Wilson, jonka saldoksi tuli 21 pistettä. Kolmoslinko Koiviston saldo oli 18 pinnaa.

Bulgarian ehdoton ykkönen oli Koposen seuratoveri Aleksandar Vezenkov Barcelonasta. Barcelona ei päästänyt Koposta maajoukkuepeleihin mutta Vezenkovin kyllä. Bulgarialainen kiitti kunniasta ja naulasi Helsingin jäähallissa komeat 28 pistettä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kimurantti tilanne

Kun Islanti voitti samaan aikaan Tshekin kotonaan, alkulohkon tilanne meni entistä mutkikkaammaksi. Samalla Islannin voitto antoi vielä toiveita, että Suomi voisi saada MM-karsinnan toiseen vaiheeseen mukaan kolme voittoa neljästä mahdollisesta.

Se vaatisi, että Islanti jäisi lohkon viimeiseksi, jolloin Suomen perjantainen tappio Reykjavikissa pyyhkiytyisi pois. Näin käy, jos Suomi käy hakemassa arvokkaan vierasvoiton MM-karsintojen jatkuessa kesällä Tshekkiä vastaan vieraissa. Myös Bulgarian täytyy voittaa kotonaan Islanti, ja Suomen pitää voittaa MM-karsintojen avausvaiheen päätöksessä Islanti kotonaan.

Näin Suomi saisi karsintojen toiseen vaiheeseen tuplavoitot Bulgariasta sekä yhden voiton Tshekistä. Se nostaisi MM-toiveet aivan uusiin sfääreihin.

Tähän on hyvät mahdollisuudet, sillä Suomi saa kesän maaotteluihin kokoonpanoonsa Markkasen, Koposen ja Salinin.

Samaan aikaan on muistettava, ettei kesän maaotteluissa ole varaa tappioihin, sillä Suomea uhkaa edelleen karsiutuminen MM-karsinnan toisesta vaiheesta.

Häviämällä kesän maaottelut Suomi voi yhä jäädä alkulohkon jumboksi. Se tietäisi MM-karsintojen karua loppua heti alkuunsa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt