Koripallo

Suomelle kirvelevä tappio MM-karsinnoissa: Susijengi taipui Islannin käsittelyssä

Julkaistu:

Koripallo
Suomi taipui Islannille numeroin 76–81.
Tuoreessa muistissa on vielä jalkapallomaajoukkueen MM-karsintareissu Islantiin lokakuussa 2016. Huuhkajat johti ottelua aivan loppuhetkille saakka, mutta lopputuloksena oli kuitenkin erittäin karvas 2–3-tappio.

Koripallomaajoukkueen oma MM-karsintareissu noudatteli samaa kaavaa.

Suomelle ei riittänyt edes kymmenen pisteen johtoasema kolmannella neljänneksellä. Islanti kipusi vääjäämättä piste pisteeltä lähemmäs ja karkasi lopulta MM-karsintojen avausvoittoonsa.

Suomella on nyt kolmesta karsintaottelusta voitto Bulgariasta sekä tappiot Tshekille ja Islannille. Mikäli otteet eivät jatkossa kohene merkittävästi, on jopa vaarana, että Suomen MM-karsintaurakka päättyy jo avausvaiheeseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Se olisi todella massiivinen pettymys MM-kisat tavoitteekseen asettaneelle Susijengille.

Neljän maan alkulohkon kolme parasta etenee jatkokarsintaan, jonka parhaat selviytyvät sitten vuoden 2019 MM-lopputurnaukseen Kiinaan.

Tappio Islannille tarkoitti sitä, että Suomen on jo aivan pakko voittaa Bulgaria sunnuntaina kotikentällä, jotta jatkokarsintapaikka ei karkaa liian kauaksi.

Missään tapauksessa Suomi ei voi enää saada täysiä pisteitä mukaan karsinnan toiseen vaiheeseen. Kotikentällä kärsitty tappio Tshekille seuraa vääjäämättä mukaan jatkokarsintaan, ja saattaa olla, että myös tappio Islannille tulee mukaan jatkopeleihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Islantia vastaan ottelun alku kulki Islannin komennossa. Islannin johto oli suurimmillaan kuusi pistettä, ja tauolle poistuttiin Islannin pisteen johdossa.

Ottelu oli jo kääntyä Suomelle kolmannella neljänneksellä, kun pisteen takamatka kääntyi kahdeksan pisteen johdoksi. Päätösneljännes lopulta tuhosi Suomen pelin.

Suomen parhaat pistemiehet löytyivät takamiehistä.

Jamar Wilson ajoi monta kertaa korille näyttävästi, ja ne tuottivat 17 pistettä.

Mikko Koiviston heittosihti oli puolestaan kohdallaan. Koivisto naulasi neljä kolmosta pussiin ja vielä yhden vapaaheiton päälle, eli saldo oli 13 pistettä. Pitkistä miehistä Carl Lindbom pelasi yhden uransa parhaista maaotteluista ja teki 14 pinnaa.

Islannin paras oli EM-kisoissakin loistanut Martin Hermannsson, joka teki komeat 25 pistettä.

Miesten MM-karsinnat, 3. ottelut:

F-lohko:

Reykjavik: Islanti–Suomi 81–76 (39–38)

Botevgrad: Bulgaria–Tshekki 76–78 (48–37)

Seuraavat ottelut: 25.2. Islanti–Tshekki, Suomi–Bulgaria. Suomi kohtaa Bulgarian Helsingissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt