Koripallo

Espoo United sai tappiokierteensä poikki Korisliigassa

Julkaistu:

Espoo United sai miesten Korisliigassa poikki toista kuukautta ja seitsemän peliä jatkuneen tappiokierteensä.
EU haki Uudenkaupungin Korihaista jatkoaikavoiton 113–105 (93–93, 40–44).

Tappioputki sysäsi espoolaiset pudotuspeliviivan alle, mutta ero viivan päällä olevaan KTP:hen on nyt vain yhden voiton suuruinen.

Korihaillakaan ei mene hyvin, sillä se kamppailee putoamiskarsintaa vastaan Lapuan Kobrien kanssa.

– Olimme parin pompun verran parempia pelissä, jossa molemmilla oli melkoinen tunnelataus. Välillä puolustuksemme tökki, mutta hyökkäys rullasi ja välillä kävi päinvastoin eli puolustus piti, mutta hyökkäys kangerteli, kertasi EU:n valmentaja Ville Neva.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

EU:n tehoparin muodostivat jälleen kerran Jeb Ivey 33:lla ja Omar Calhoun 28 pisteellä. Kevin Bracy-Davis ja Marius van Andringa tekivät Korihaille 22 pistettä mieheen.

Vilpas vakuuttava Kotkassa

Liigaa johtava Salon Vilpas pääsi nyt alkaneelle maaottelutauolle komealla voitolla, kun se kukisti KTP:n Kotkassa 98–84 (59–27).

Vilpas teki pelin selväksi jo ensimmäisellä kympillä, jonka se vei 31–13. Suurimmillaan vierasjohto käväisi kolmannella jaksolla 36 pisteessä.

Aaron Jones nosti Vilppaalle 23 pistettä ja Matias Ojala 15. KTP:n teho jäi kahden miehen käsiin, kun Mandell Thomas heitti 34 ja Deon Edwin 31 pistettä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kauhajoen Karhu voitti peräkkäisinä päivinä Lapuan Kobrat maakunnan paikallispeleissä. Lauantain vierasvoiton jatkeeksi Karhu oli parempi nyt kotonaankin 89–75 (51–34).

Voiton pohjustivat Stephen Maxwell 22:lla ja Greg Mangano 18 pisteellä. Kobrista Jussi Turja teki 21 ja Stephen Croone 16 pistettä.

Joensuun Katajan vierailu Pirkanmaalla tuotti kaksi tappiota, kun lauantain Pyrintö-pelin jälkeen myös BC Nokia pöllytti Katajaa tuloksella 98–76 (53–35).

Isäntien tehokkaimpia olivat Devoe Joseph 24:llä ja Dragan Labovic 18 pisteellä. Katajasta Timothy Williams keräsi 24 ja Damier Pitts 14 pistettä.