Markkasen reaktio hirmudonkin jälkeen herätti ihmetystä – suomalainen joutui selittelemään käytöstään - Koripallo - Ilta-Sanomat

Markkasen reaktio hirmudonkin jälkeen herätti ihmetystä – suomalainen joutui selittelemään käytöstään

Lauri Markkanen äityi harvinaisiin tuuletuksiin NBA-parketilla.

Julkaistu: 11.1.2018 20:08

Markkasen huippuilta noteerattiin USA:n urheilumedioissa.

Lauri Markkasen huippuilta Chicago Bullsin voitossa New Yorkista keräsi kehuja, mutta suomalaistulokas ei hehkutuksista niin intoile.

ESPN-sivusto kuvaili Markkasen 33 pisteen jälkeen, kuinka Markkanen, kuten tavallista, ei innostu voitoista niin valtavasti eikä vajoa tappioistakaan niin synkäksi.

Suomalaisnuorukaisella oli vastaus valmiina suuriin tunteenpurkauksiin tottuneille amerikkalaistoimittajille.

– Sanovat, että suomalaiset ovat ujoja. Joten niin se varmaan sitten on, Markkanen totesi.

Ujoutta ei näkynyt kentällä, varsinkaan ylistyksiä keränneessä donkissa New Yorkin sentterin Enes Kanterin kustannuksella. Chicago Tribune -lehden selostuksessa ihmeteltiin paitsi suoritusta, myös sitä seurannutta reaktiota: Markkanen päästi kunnon riemunkiljahduksen New Yorkin ottaessa nopean aikalisän ja Bullsin vaihtopenkin räjähtäessä juhlintaan.

– En tiedä, mistä se tuli, Markkanen kommentoi harvinaista tunteenpurkaustaan Chicago Tribunen mukaan.

Mahtidonkin ohella Markkanen teki muutakin: kahdeksan onnistunutta kolmen pisteen heittoa nosti hänet saksalaissuuruus Dirk Nowitzkin rinnalle NBA-ennätysmieheksi. Kahdeksan onnistunutta kolmosta on ESPN:n mukaan suurin määrä, jonka vähintään 7 jalkaa eli 213 senttiä pitkä pelaaja on NBA-pelissä naulannut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?