Lauri Markkasen läimäytysdonkkaus aiheutti kylmiä väreitä Chicagossa: ”Uskomatonta – olin lähellä pyörtyä” - Koripallo - Ilta-Sanomat

Lauri Markkasen läimäytysdonkkaus aiheutti kylmiä väreitä Chicagossa: ”Uskomatonta – olin lähellä pyörtyä”

Julkaistu: 11.1.2018 9:36

Lauri Markkanen sai joukkuetoverinsa lähes sokkitilaan.

NBA-koripallojoukkue Chicago Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg ei tunnetusti säästele kehuja Lauri Markkasesta. Keskiviikon pelin jälkeen Hoiberg nousi kuitenkin uudelle tasolle Markkanen-hehkutuksessaan.

Aihettakin toki oli. Markkanen nakutteli maineikkaassa New Yorkin Madison Square Gardenissa yhden NBA-ottelun piste-ennätyksensä ja Bulls voitti vierasottelunsa Knicksiä vastaan kahden jatkoajan jälkeen 122–119.

Katso ottelun huippuhetket jutun pääkuvana olevalta videolta.

Markkanen säkitti 33 pistettä ja poimi lisäksi kymmenen levypalloa. Hän upotti kahdeksan kolmen pisteen heittoa 15 heittoyrityksestä kaaren takaa. Yhteensä 22 pelitilanneheitostaan hän heitti kymmenen sisään ja onnistui jokaisessa viidessä vapaaheitossaan.

Päävalmentaja Hoiberg vaikuttui etenkin Markkasen donkista ottelun kolmannella neljänneksellä. Markkanen paiskasi ilmavan donkin korisukkaan Knicksin Enes Kanterin estelyistä huolimatta.

– Olin lähellä pyörtyä, kun hän läimäytti sen sisään. Olin sanaton. Se oli uskomaton suoritus. Sain kylmiä väreitä, kun hän teki sen, Hoiberg totesi Chicago Tribune -lehdelle.

– Uskomattoman suorituksensa jälkeen hän kuitenkin piti malttinsa: Hän teki yhä tärkeitä pisteitä meille ja taisteli puolustuksessa. Hän todella on erityinen pelaaja, Hoiberg jatkoi kehujaan.

Markkanen: Rakastan koripalloa

Myös Bullsin Kris Dunn liittyi Markkasen ylistäjiin.

– Se oli varmaankin yksi vuoden hienoimmista donkeista. Hän sai minut lähes sokkitilaan, Dunn väritteli.

Markkanen itse kertoi nauttineensa pelaamisesta ensimmäistä kertaa Madison Square Gardenissa.

– Valmistaudun joka peliin samalla tavalla, mutta totta kai tällaisessa paikassa on mahtavaa pelata. Toisaalta rakastan koripallon palaamista, se juttu on ihan sama joka puolella, Markkanen sanoi.

– Tietysti tuntui todella hienolta voittaa varsinkin tuollaisen pelin jälkeen, suomalaistähti tuumi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?