Koripallo

Lauri Markkanen myönsi kylmän tosiasian huippuottelun jälkeen – näin hän korjasi viime viikkoina riivanneen ongelman

Julkaistu:

NBA
Kauden surkeasti aloittanut Chicago Bulls on yhtäkkiä huimassa vireessä.
Lauri Markkanen teki NBA-uransa ennätyspisteet – 32 pinnaa – kun Chicago Bulls kaatoi Indiana Pacersin 119–107. Suomalainen oli joukkueen tähti yhdessä Bullsin toisen eurooppalaistähden Nikola Miroticin kanssa. Mirotic teki 28 pistettä. Kumpikin oli hurjassa vireessä kolmen pisteen kaaren takaa: Markkanen heitti viisi ja Mirotic peräti kahdeksan kolmosta.

Kova pistesaldo ja liki 65-prosenttinen osumatarkkuus pelitilanneheitoissa oli kipeästi kaivattua suomalaiselle. Bullsin joulukuu on ollut yhtä voittomarssia, mutta Markkaselle se on ollut vaikea jakso.

Pacers-peli mukaan lukienkin hän on osunut kolmen pisteen heitoissa kuun aikana alle 33-prosenttisesti ja kaikissa pelitilanneheitoissa alle 44-prosenttisesti.

– Tuntui hyvältä saada pari heittoa sisään. Se nosti itseluottamustani vielä korkeammalle, Markkanen kertoi The Athleticin mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valmentaja Fred Hoiberg kertoi ottelun jälkeen käyneensä viime päivinä palaveria Markkasen kanssa heikentyneestä osumatarkkuudesta. Valmentaja ja suojatti kävivät läpi heittoteknisiä asioita, joilla Markkasen heitto haluttiin takaisin urilleen.

– Näytin hänelle videolta pari heittoa viime otteluista, joissa hänen tasapainonsa ja laskeutumisensa hyppyheitosta olivat parempia. Ja nyt hänen temponsakin oli parempi, Hoiberg sanoi.


Indiana-voiton jälkeen Markkanen myönsi, että raskas tahti on painanut jaloissa, ja se vaikuttaa heittopeliin. Hän arvosti valmentajan neuvoja.

– Halusin palata siihen, mitä tein alkukaudesta, Markkanen sanoi ja viittasi Hoibergin neuvoon paremmasta tasapainosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen ollut vähän väsynyt, ja heittoni ovat jääneet lyhyiksi – olen nojannut eteenpäin hieman. Emme muuttaneet mitään. Katsoimme vain vähän hommia nauhalta ja yritimme korjata nyt ilmenneen ongelman, Markkanen analysoi.

On varsin tavanomaista, että tulokaspelaajille tulee suvantovaiheita kauden aikana. NBA:ssa pelataan huomattavasti tiiviimmällä ottelutahdilla kuin yliopistossa tai Euroopan sarjoissa, ja pelien tempo on kovempi. Siihen sopeutuminen vie pitkään. Väsymys on näkynyt yhtä lailla esimerkiksi kauden kärkitulokas Ben Simmonsin otteissa.

– Pitää vain jaksaa painaa. Tulokkaiden peli aaltoilee, ja sama on näkynyt myös Laurin pelissä. Mutta hän on kova kundi, ja hän kehittyy joka kerta kun on kentällä, Hoiberg sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt