Koripallolegenda Dennis Rodman kertoo Pohjois-Korean matkoistaan: vodkaa ja karaokea Kim Jong-unin kanssa

Julkaistu:

Koripallo
Entisestä koripallotähdestä Dennis Rodmanista on tullut yllättävä lenkki Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen välille.
Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välinen suhde on tunnetusti jäinen, ja viime aikoina maiden välit ovat kiristyneet entisestään. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on julkisesti piikitellyt Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong-unia, Pohjois-Korea puolestaan aiheuttanut maailmanlaajuista huolta ydinkokeillaan.

Maiden ja niiden taistelevien johtajien välillä on yllättävä linkki: entinen koripallotähti Dennis Rodman, 56.

NBA:n mestaruuden urallaan viidesti voittanut Rodman on vieraillut useasti Pohjois-Koreassa Kim Jong-unin vieraana. Rodman kommentoi tuoreessa ABC Newsin haastattelussa kaksikon yllättävää ystävyyttä.

Rodmanin mukaan on valitettavaa, että Pohjois-Koreasta puhutaan mediassa pelkästään negatiiviseen sävyyn.

– Se (puhe Pohjois-Koreasta) on aina negatiivista, aina sodasta, kaikesta muusta kuin kaupungin kauneudesta. Minä totuin negatiivisuuteen lapsuudessani, joten tunsin heti, että olen kuin kotona, Rodman totesi.


Rodman on jo aiemmin kertonut, että Pohjois-Koreassa ollessaan hän ja Kim Jong-un muun muassa laulavat karaokea. Nyt Rodman kertoi ABC:lle Pohjois-Korean johtajan laulaneen viimeisimmässä karaoketuokiossa Frank Sinatran My Way -kappaleen pohjoiskorealaisilla sanoilla. Rodmanin mukaan Kim Jong-un ei puhu olleenkaan englantia.

– Hän yritti sanoa Dennis Rodman, mutta ei osannut. Tulkki kertoi minulle, että hän (Kim Jong-un) yritti sanoa nimeäni, muttei osannut, Rodman sanoi.

Rodmanilta tiedusteltiin, kuinka hyvä karaokelaulaja Kim Jong-un on.

– Hän on melko hyvä. Hänellä oli mukana tyttöbändi, 14 tyttöä, jotka matkustavat hänen kanssaan kaikkialle soittaakseen musiikkia. Ison pöydän ympärillä oli noin 70 henkilöä ja kaikki saivat oman vuoronsa karaokessa. He ottivat vodkashotin ja yrittivät sen jälkeen laulaa karaokea, Rodman vastasi.


Pohjois-Koreasta ulkomaailmaan tihkuu usein kammottavaa tietoa muun muassa vankien epäinhimillisestä kohtelusta, teloituksista ja kansalaisten ahdingosta. Rodmanilla vaikuttaa kuitenkin olevan positiivinen kuva maata diktaattorin lailla johtavasta Kim Jong-unista.

– Hän hymyilee aina läheistensä parissa. Hänen perheensä on keskenään aina hyvin sopuisasti, aivan kuten tavalliset ihmiset, Rodman kertoi.


Viime viikolla Rodman oli vieraana Stephen Colbertin isännöimässä The Late Show’ssa. Tuolloin hän kuvaili kaksikon välejä ”läheiseksi”.

– En puolustele häntä. Ihmiset luulevat, että olemme parhaita ystäviä. Asia ei ole niin. Hän vain kohtelee minua kuin ystävää, Rodman sanoi.

– Olen tarpeeksi läheinen hänen kanssaan, jotta hän voi keskustella mistä tahansa kanssani. Olemme sopineet, ettemme keskustele politiikasta. Se ei ole työtäni.

Politiikan sijaan Rodman ja Kim Jong-un keskustelevat vähemmän yllättäen muun muassa koripallosta.