Koripallo

Markkanen taas sivussa selkäkivun takia mutta Bulls voitti jälleen

Julkaistu:

Markkasen tilalla ottelun aloitti Nikola Mirotic.
Lauri Markkanen oli toisen ottelun peräkkäin sivussa selkäkivun takia, mutta Chicago Bulls otti 103–100-voiton Utah Jazzista. Voitto oli Bullsin neljäs peräkkäinen ja kauden seitsemäs 27 ottelussa.

Markkasen nimi kuitenkin kuultiin kerran ottelun aikana Chicagon United Centerissä. Bullsin ottelukuuluttaja Tommy Edwards päästi ensimmäisellä neljänneksellä erehdyksessä ilmoille Markkasen nimen, kun sentteri Robin Lopez oli laittanut pallon sisään.

Markkanen oli jo maanantaina sivussa, kun Bulls rökitti Boston Celticsin kotikentällään. Ennen Jazz-ottelua Markkanen osallistui alkuverryttelyyn, jonka tarkoitus oli selvittää, pystyykö hän pelaamaan.

– Jos hän tuntee jäykkyyttä selässään eikä pysty liikkumaan täysin vapaasti, pidän hänet pois ottelusta, Chicagon valmentaja Fred Hoiberg sanoi vajaat kaksi tuntia ennen ottelun alkua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ottelun alkaessa Markkanen jäi verryttelyasussa vaihtopenkille istumaan. Markkasen tilalla ottelun aloitti Nikola Mirotic, joka heitti kauden ennätyspisteensä 29. Utahin tulokaspelaaja Donovan Mitchell iski tauluun 32 pistettä.

Miroticin oli tarkoitus olla kauden alusta Bullsin aloittaja ison laitahyökkääjän paikalla, mutta Bobby Portisin ja Miroticin nujakka ennen runkosarjan ensimmäistä peliä pudotti molemmat pitkäksi aikaa kokoonpanosta ja avasi Markkaselle tien aloitusviisikkoon.

Ottelu oli joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Runsaat kolme viikkoa sitten Jazz nuiji Bullsin Salt Lake Cityssa 110–80. Tuo ottelu oli kolmas Bullsin kymmenen ottelun mittaiseksi venyneessä tappiosarjassa.

Markkasen selkä on vihoitellut useamman kerran viime kuukausien aikana. Tämänkertainen vaiva alkoi maanantaiaamuna Markkasen noustua sängystä.

– Tunsin selkäkivun jo eilen aamulla. En tehnyt mitään väärin, se oli ärsyttävää, Markkanen kertoi tiistain harjoituksissa.