Lauri Markkanen liekeissä, Bullsin pitkä tappioputki poikki – ”Hänestä on kasvamassa hitonmoinen pelaaja tähän liigaan”

Chicago Bullsin suomalaistähti oli iskussa perjantain kierroksella.

9.12.2017 5:50 | Päivitetty 9.12.2017 10:57

Yllättäviä uutisia NBA-maailmasta: Chicago Bulls voitti koripallo-ottelun. Vähemmän yllättäviä uutisia: Lauri Markkanen oli Bullsin kärkipelaaja.

Markkanen heitti Bullsin 119–111-vierasvoitossa Charlotte Hornetsia vastaan 24 pistettä, mikä oli Bullsin pelaajista kovin saldo.

  • Katso yllä olevalta videolta Lauri Markkasen pelin parhaat palat.

Kauden neljäs voitto katkaisi Bullsin kymmenen ottelun tappioputken. Joukkueen edellinen voitto tuli nimenomaan Hornetsia vastaan marraskuun puolivälissä. Bullsin kauden saldo on nyt neljä voittoa ja 20 tappiota.

Markkanen pelasi ottelussa 33 minuuttia. Jyväskyläläinen heitti 15 pelitilanneheitostaan kahdeksan pohjaan. Viidestä kolmen pisteen heitosta kolme osui kohteeseen. Markkanen kahmi myös 12 levypalloa.

Markkasen perjantain pistesaldo on hänen nuoren NBA-uransa kolmanneksi kovin noteeraus.

Kolmoset suhahtivat sukkaan ottelun ratkaisuhetkillä

Lauri Markkanen johti uransa seitsemännellä tupla-tuplalla sekä ratkaisevilla kolmen pisteen heitoilla Chicagon harvinaiseen voittoon. Chicago kukisti vieraspelissä Charlotte Hornetsin jatkoajalla pistein 119–111.

Markkanen loisti Chicagon voitossa.

Markkanen heitti 24 pistettä ja taisteli käsiinsä 12 levypalloa. Hän upotti ratkaisevat kolmen pisteen heitot sekä peliajan että jatkoajan viime hetkillä.

– Lauri näytti taas, että hänestä on kasvamassa hitonmoinen pelaaja tähän liigaan, valmentaja Fred Hoiberg ihasteli ESPN:lle.

– Hän pelasi hienosti läpi ottelun ja teki lopussa isoja ratkaisuja.

Markkanen oli joukkueensa tehopelaaja, mutta hän sai hyvin tukea 20 pistettä heittäneeltä takamieheltä Kris Dunnilta ja korin alla Robin Lopezilta. Lopez heitti 19 pistettä ja kaappasi kymmenen levypalloa.

Voitto oli Chicagolle vasta neljäs tällä kaudella, mutta pelissä oli merkkejä paremmasta. Tappelupukarit Nikola Mirotic ja Bobby Portis ovat vihdoin kokoonpanossa, ja Dunn puolusti Charlotten Kemba Walkerin 20 pisteeseen.

Mirotic tuurailee Markkasta

Miroticin tehtävä on tuurata Markkasta, ja Portis tarjoaa sentterin tontilla lepohetkiä Lopezille. Kun kaksikko saa pelituntumansa takaisin, Chicagolle voi povata voittoja tiheämpään tahtiin kuin alkukaudesta.

Markkanen upotti Charlotte-ottelussa pelitilanneheitot 53,3 prosentin tarkkuudella. Viidestä kolmen pisteen yrityksestä hän sai kolme koriin.

Peli alkoi piiputtaa heti, kun Mirotic tuli tilalle. Miroticin osumaprosentti oli heikko 28,6 ja hän jäi kuuteen pisteeseen.

Portis teki yhdeksän pistettään täydellisellä osumaprosentilla. Hän sai kaikki heittonsa, yhden kolmosen ja kolme kahden pisteen yritystä koriin.

– Kaikki kentälle päässeet pelaajat onnistuivat. Tiesimme, että Mirotic on vielä vähän ruosteessa. Hän uskalsi silti hakea ratkaisuja, ja harjoituksissa hän menee jo hyvään suuntaan, Hoiberg kiitteli Chicago Tribunelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?