Koripallo

Murhatun urheilutähden metsään piilotettu ruumis löytyi 7 vuotta sitten – nyt uusi todiste johti pidätykseen

Julkaistu:

koripallo
Lorenzen Wrightin murhasta epäilty mies pidätettiin viime yönä.
Koripalloilija Lorenzen Wright oli nuoruudessaan huippulupaus. Los Angeles Clippers huusi Wrightin nimen neljäntenä pelaajana huippusarja NBA:n vuoden 1996 varaustilaisuudessa.

211-senttinen Wright pelasi NBA:ssa 12 kauden ajan ja edusti Clippersin lisäksi Atlantaa, Memphisiä, Sacramentoa ja Clevelandia. Hänestä ei koskaan tullut tähteä, mutta Wright oli arvostettu roolipelaaja.

Wright lopetti uransa 2009 mutta kärsi pian sen jälkeen taloudellisista ja henkilökohtaisista ongelmista. Hän katosi heinäkuun puolivälissä 2010. Wrightin ex-vaimon mukaan Wright oli ollut hänen luonaan käymässä heinäkuun 18. päivänä.

Lähtiessään pois hänellä oli mukanaan rahaa ja huumausaineita. Ex-vaimon mukaan Wright nousi autoon hänelle tuntemattoman miehen kanssa. Tämän jälkeen häntä ei koskaan enää nähty elossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

19. päivä heinäkuuta Wright soitti kännykästään hätäpuhelun. Yöllisen soiton taustalla kuului peräti 11 aseen laukausta. Ex-pelaajan ruumis löydettiin heinäkuun 2010 lopussa metsään piilotettuna Tennesseen osavaltiosta Yhdysvalloissa.

Murha-ase hukassa

Wright oli kuollessaan 34-vuotias. Hänen ruumiissaan oli ainakin viisi luotia.

Ruumis oli niin pahasti mädäntynyt löytöhetkellä, että kaikkia Wrightin saamia vammoja oli mahdoton määritellä.

Tutkijoilla oli merkittävä ongelma. Murha-asetta ei löytynyt, ja todisteita oli vähän. Wrightin tapaus on ollut pitkään ratkaisematta. Hänen murhaajansa pidätykseen johtavasta vihjeestä luvattiin 21 000 dollarin palkkio, mutta sekään ei auttanut.

Seitsemän vuotta myöhemmin vihdoin tärppäsi. Poliisi löysi lokakuussa pistoolin, jonka se uskoo olevan Wrightin murhannut ase. Vihjepalkkio julistettiin uudelleen voimaan.

Viime yönä Memphisin poliisi tiedotti pidättäneensä 46-vuotiaan Billy Turnerin epäiltynä Wrightin murhasta.

Wrightin äiti Deborah Marion kertoi olevansa helpottunut kuultuaan Turnerin pidätyksestä.

– Olen riemuissani. Me saimme päätekijän, Marion kertoi Commercial Appeal -sivuston mukaan.

Oikeus määräsi Turnerille miljoonan dollarin takuut. Hän odottaa oikeudenkäyntiä.

Sen alkamiselle ei ole vielä määrätty päivämäärää.