Koripallo

Lauri Markkanen naurahti uudelle lempinimelleen: ”Ehkä enemmän olen kuullut The Finnisheriä”

Julkaistu:

NBA
Lauri ”The Markksman” Markkanen on heittänyt itsensä pikavauhtia Chicago Bullsin ykköstähdeksi.
Huuma Lauri Markkasen ympärillä saa viikko viikolta uusia kierroksia. Chicago Bullsin 20-vuotias suomalaistulokas on aloittanut uransa maailman parhaassa koripallosarjassa upeasti, mikä on nostanut innostusta Chicagossa.

Jo ennen kautta oli tiedossa, että Markkanen kuuluu harvoihin valopilkkuihin Bullsin synkässä kaudessa.

Bulls markkinoi näkyvästi seuraa Markkasen kasvoilla ja statuksella eri kanavissa. Viime viikolla Bulls järjesti Twitterissä äänestyksen, jossa ihmiset saivat äänestää Markkaselle lempinimen.

Vuorokauden aikana äänensä antoi yli 30 000 Twitter-käyttäjää. Äänestystuloksen voittajaksi nousi The Markksman, joka keräsi 34 prosentin äänisaaliin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sama lempinimi vilahteli viime kaudella jo Arizonan yliopistossa, jossa Markkanen nousi rakettimaisesti yliopistosarjan parhaiden pelaajien joukkoon.

Nyt hän on NBA:ssa, mutta jyväskyläläisen heittokäsi on pysynyt kuumana. Uusi lempinimi on looginen, sillä englanninkielisellä marksman-termillä tarkoitetaan tarkka-ampujaa.

– Eipä minua hirveästi kiinnosta tuollaiset, mutta ihan hauskaa, naurahti Markkanen kuultuaan äänestystuloksesta Ilta-Sanomilta.

– Ehkä enemmän olen kuullut The Finnisheriä. Sitä käytettiin Arizonassakin. Oli varmaan aika tiukka äänestys, Markkanen arveli.

Markkanen on aloittanut tulokaskauden NBA:ssa historiallisen hyvin. Jyväskyläläinen on pelannut kahdeksan ottelua ja tehnyt jokaisessa vähintään 13 pistettä.

Taitavana kaukoheittäjänä tunnetun Markkasen kolmen pisteen heitot ovat uponneet ennätystahdissa pussiin. Markkanen on historian ensimmäinen tulokas, joka on tehnyt vähintään kaksi kolmosta jokaisessa uransa kahdeksassa ottelussa.

Nuorukainen tiesi ennen kauden alkua, että hän pystyy tekemään tulosta myös maailman kovimpien pelaajien keskellä.

– Itseluottamuksen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Tiedän mihin pystyn. Pelaaminen tuntuu hyvältä. Todella makeeta, kun pääsee pelaamaan paljon, Markkanen myhäili.

Markkanen on kohdannut heti alkukaudella vastustajia NBA:n kaapin päältä. Vastassa on ollut muun muassa maailman paras koripalloilija LeBron James.

– Siinä vaiheessa se iskee kunnolla, kun pelaa maailmanluokan pelaajia vastaan: nyt olen NBA:ssa. Tästä taso ei enää hirveästi kovene.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt