Lauri Markkanen keräsi komean tupla-tuplan NBA:n kotidebyytissään

Altavastaaja Chicago Bulls hävisi San Antonio Spursille 77–87 United Centerissä.

22.10.2017 5:15 | Päivitetty 22.10.2017 9:43

Chicago Bullsin suomalaistulokas Lauri Markkanen, 20, keräsi epävireisestä heittopelistään huolimatta komean tupla-tuplan NBA:n kotidebyytissään sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Jutun pääkuvana olevalla videolla on kooste Chicago Bullsin ja San Antonio Spursin kohtaamisesta.

Avausviisikossa mukana ollut Markkanen saalisti San Antonio Spursia vastaan kaksinumeroisen lukeman sekä pisteissä että levypalloissa. Pisteitä 37 peliminuutin aikana kertyi 13 ja levypalloja 12.

Bullsin kausi on alkanut mollivoittoisesti, sillä joukkue taipui kotiyleisön edessä lukemin 77–87. Robin Lopez pussitti kotijoukkueelle 16 pistettä ja Justin Holiday 15 pistettä.

– Lauri ei heittänyt palloa hyvin, mutta hän meni sinne ja taisteli. Hänellä oli vaikea tehtävä Pauta (Gasol), viekasta veteraania vastaan. Mielestäni hän kamppaili ja taisteli heitä vastaan, päävalmentaja Fred Hoiberg kommentoi Bullsin Twitter-tilin mukaan.

"Lauri didn't shot the ball well, but he went out there and battled. He had a tough assignment up against Pau, a crafty veteran. I thought he battled & fought them" - Hoiberg— Chicago Bulls (@chicagobulls) October 22, 2017

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Työ on vielä kesken, kun huomioidaan kaikki tämän viikon tapahtumat. Meillä kaverit pelasivat eri pelipaikoilla kuin mihin he ovat tottuneet, hän jatkoi.

Spursin voiton takuumiehenä hääri LaMarcus Aldridge 28 pisteellään ja kymmenellä levypallollaan.

Avauspelissään Torontossa Markkanen keräsi 17 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Chicago hävisi Raptorsille 101–117.

Markkanen on Hanno Möttölän ja Erik Murphyn jälkeen historian kolmas suomalaispelaaja maailman kovimmassa koripalloliigassa.

Markkasen ja Bullsin urakka jatkuu tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa vierasottelulla Cleveland Cavaliersia vastaan.

San Antonio Spursin Manu Ginobili ilmassa, Chicago Bullsin Lauri Markkanen jää tilanteessa kakkoseksi.

Chicago Bullsin Lauri Markkanen roikkuu korirenkaassa epäonnistuneen yrityksen jälkeen.

Chicago Bullsin Lauri Markkanen seuraa katseellaan, kun San Antonio Spursin Pau Gasol tekee korin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?