Koripallo

Petteri Koposen Barcelona kierrättää pelaajia, Sasu Salin saa Malagassa hyvin vastuuta

Julkaistu:

EUROLIIGA
Kaksi suomalaista aloittaa tänään koripallon Euroliigan.
Petteri Koponen aloittaa tänään toisen kautensa koripallon Euroliigassa Barcelonan riveissä. Toisena suomalaispelaajana Euroopan kovinta seurajoukkuekilpailua pelaa Sasu Salin, joka koripalloilee ensimmäistä kauttaan Malagan riveissä.

Koposen Barcelona ei halua kokea uudelleen viime kauden Euroliiga-pettymystä, kun joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

– Pääsemme heti ensimmäisessä ottelussa kunnon testiin, kun kohtaamme Panathinaikosin. Se on meille hyvä mittari, Koponen kertoi tiedotteessa.

Uuden päävalmentajan Sito Alonson johdolla Barcelona on pyörittänyt Espanjan liigassa laajaa pelaajajoukkoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Haemme edelleen asetelmia ja juttuja joukkueessa. Tässä on pitkä kausi edessä. Meillä on laaja materiaali, ja olemme varmasti oppineet viime kaudesta, jolloin meillä oli tosi paljon loukkaantumisia, Koponen arvioi.

Koponen on pelannut kauden aikana keskimäärin vartin ottelua kohden.

– Tietenkin olisi kiva pelata enemmän ja saada palloa, mutta kun joukkue voittaa, niin se on pääasia.

Salin pelasi Euroliigaa kolmen kauden ajan Olimpija Ljubljanassa 2010–13 ja pääsee palaamaan liigan parrasvaloihin. Salinin uusi työnantaja Malaga on aloittanut kautensa Espanjan liigassa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Luottopelaajiin kuulunut Salin on saanut hyvin vastuuta.

– On ollut kiva pelata, kun valmentajaltakin tuntuu luottoa löytyvän, Salin kommentoi.

Malaga avaa Euroliigan tasokkaasti, sillä vastaan asettuu hallitseva mestari, turkkilainen Fenerbahce.

– Siinä on heti Euroliigan voittaja vastaan Eurocupin voittaja. Kiva asetelma avausottelulle, Salin ennakoi ja odotti täyttä katsomoa.

Euroliiga pelataan 16 joukkueen sarjana, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti. Runkosarjan päätteeksi kahdeksan parasta etenee pudotuspeleihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt