Timo Jutila arvostaa Markkasen veljesten 99 lihapullan satsia – ”Kasvoivat metrin pidemmäksi kuin meikäläinen”

Julkaistu:

EM-koris
Timo Jutila ihailee Markkasten poikien nuoruudessaan syömää lihapullamäärää.
Suomen ”grillimestarinakin” tunnettu jääkiekon maailmanmestarikapteeni Timo Jutila innostui tiedosta, jonka mukaan Markkasten urheilijaperheen pojat ovat syöneet yhden aterian aikana 99 lihapullaa.

– Ensinnäkin se on hyvä määrä, koska se oli Wayne Gretzkyn pelinumero. Toiseksi se on merkittävä, koska ne jätkät kasvoivat metrin pidemmäksi kuin meikäläinen, Jutila sanoi.

Koripallon EM-kisoissa kotiyleisön hurmannut Lauri Markkanen on 213-senttinen. Jutilan pituudeksi on kerrottu lähteestä riippuen 175–178 senttiä.

Lauri, Miikka ja Eero Markkasen äiti Riikka kertoi lihapullamäärästä Kodin Kuvalehden haastattelussa. Aivan vähäruokainen tuskin oli perheenisä Pekkakaan, entinen huippukoripalloilija ja maajoukkuepelaaja.

Jutilan mukaan Markkasen perheen äiti on toiminut kuten hyvä äiti toimii.

– Kyllä se niin menee, että kasvava nuori tarvitsee ravintoa. Hyvä, että äiti on pistänyt padan porisemaan.

Susijengi säväytti

Suomen maailmanmestarijoukkueen 1995 kapteeni Jutila tuli tunnetuksi myös esiintymisistään grillausaiheisissa mainoksissa. Hän on läpeensä jääkiekkomies, mutta nostaa hattua korkealle myös suomalaisille koripalloilijoille.

Leijona on seurannut tarkasti ja ylpeänä Susijengin otteita EM-parketeilla.

– On hienoa olla suomalainen! Areena on ollut sinivalkoinen, ja jätkien venymiskyky uskomaton. Miettikää, minkä kuvan se on antanut maailmalle suomalaisesta koripallosta ja Suomesta. Hienoa pr:ää Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi, Jutila sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt