KK: Lauri Markkasen Riikka-äidin hurja paljastus: Pojat ahmivat 99 lihapullaa kerta-annoksella - Koripallo - Ilta-Sanomat

KK: Lauri Markkasen Riikka-äidin hurja paljastus: Pojat ahmivat 99 lihapullaa kerta-annoksella

Susijengin tähden äiti kertoi Kodin Kuvalehden haastattelussa poikansa hurjasta ruokahalusta.

Lauri Markkanen on Suomen ykköstähti EM-kisoissa.

7.9.2017 11:03

Susijengin tähtipelaaja Lauri Markkanen on nälkäinen pisteidensaalistaja pelikentillä. Nälkäinen hän oli kirjaimellisestikin kasvaessaan huippupelaajaksi. Markkasen Riikka-äiti kertoo Kodin Kuvalehdessä kolmen urheilevan poikansa vetäneen kerralla yhteensä 99 lihapullaa! Näin jokaisen osuudeksi tuli 33 lihapullaa yhdellä annoksella.

Riikka Markkanen antaa neuvoja urheilevien lasten vanhemmille. Hän pitää tärkeänä, että vanhemmat eivät ala valmentamaan lapsiaan. Se on valmentajan tehtävä. Olennainen neuvo kiteytyy viiteen k:hon.

– Vanhemman ei kuulu korjata lapsen virheitä tai neuvoa häntä pelaamisessa muutenkaan. Itse ajattelen, että roolini vanhempana on jotain ihan muuta: kannustamista, kuuntelemista, kuskaamista, kokkaamista ja kustantamista.

Ensi kaudella Chicago Bullsin riveissä pelaava Markkanen oli jo nuorena huippulupaava pelaaja. Kaikkien muiden urheilua harrastavien nuorten tavoin myös hän koki siitä huolimatta pettymyksiä. Riikka sanoo vanhempien olevan tärkeitä roolimalleja pettymyksien käsittelyssä.

– Jos lapsi huomaa, ettei oma äiti tai isä kestä epäonnistumista, kuinka hän itsekään oppisi kestämään sitä?

Suomalaiset ovat saaneet seurata Markkasen nautinnollisia peliesityksiä käynnissä olevissa EM-kisoissa.

Laurin ollessa 15-vuotias, hän pelasi ensin B-junioreiden ottelun, josta hänen äitinsä vei poikansa suoraan miesten edustusjoukkueen peliin. Markkanen onnistui molemmissa kamppailuissa erinomaisesti ja kysyi illalla ennen nukkumaanmenoa äidiltään huolestuneena, että ”enhän mä mitenkään ylpisty?”. Johon Riikka antoi äidillisen vastauksen.

– Et. Käy vain nukkumaan.

Riikka pelasi aikoinaan itsekin koripalloa maajoukkuetasolla, joten hänellä olisi pelisilmää neuvoa poikaansa. Äiti-Markkanen on kuitenkin päättänyt olla neuvomatta Lauria, ellei hän itse neuvoa kysy. Sen sijaan hän on ollut kuuntelevana korvana kaikille kolmelle pojalleen.

Riikka Markkanen (vas.) onnittelee poikaansa Lauria Islanti-ottelun jälkeen. Riikan vieressä Laurin tyttöystävä Verna Aho.

– Pelien jälkeen onnittelin kyllä voitoista ja onnistumisista, jos sellaisia oli tullut, mutta sen jälkeen kyselin lähinnä tuntemuksista. Mikä oli fiilis, miltä pelaaminen tuntui, miltä tuntuu nyt.

– Jos peli on mennyt huonosti, lapsi ei ehkä halua jutella mitään. Silloin ei kannata patistaa, vaan antaa omaa tilaa ja rauhaa, Riikka neuvoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?