Koripallo

Onko Lauri Markkanen uusi Jäämies? Nämä EM-kisojen sensaation kyvyt lupaavat paljon NBA-uralle

Julkaistu:

EM-koris
Susijengin tähdestä Lauri Markkasesta on vaikea löytää uran jatkon kannalta kohtalokkaita puutteita. IS listasi asiat, joiden ansiosta Markkasen kokonaisuus on jo nyt huimalla tasolla.

Peliäly

Markkanen on erittäin fiksu pelaaja. Hänen katseensa etsii parketilta koko ajan tilaa, johon liikkua, ja jalat käyvät sen mukaan. Markkanen osaa lukea puolustuksen liikkeitä niin, että pääsee tehokkaasti pelattavaksi.

– Aina puhutaan fyysisestä talentista, mutta unohdetaan, miten fiksu pelaaja on. Lauri on, jos mahdollista, korvien välistä vielä parempi pelaaja kuin fyysisesti, Hanno Möttölä analysoi.


Kylmät hermot

Uusi Jäämies? Tapa, jolla 20-vuotias on nakutellut kolmosia jatkoajalla, donkkaillut isoja tasoituskoreja ja puolustanut tiukimmilla hetkillä on parasta Markkasta. NBA-uran kannalta lupaavinta on, että Markkasen päätä ei palele otteluiden kriittisimmillä hetkillä.

– Joka kerta hänen urallaan kun taso on vaikeutunut, Lauri on nostanut pelinsä tasoa ja ollut kentän parhaita, Möttölä jatkaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ennen kaikkea Laurilla on pohjaton halu kehittyä pelaajana.


Jalkatyö

Markkasen jalkatyö hyppyheitoissa on esimerkillistä nuoreksi pelaajaksi. Pystyy myös irtoamaan räjähtävästi lattiasta, kun pitää ajaa puolustajan ohi tai nousta pelaajaruuhkassa donkkaamaan.

EM-kisoissa Markkanen on osoittanut pystyvänsä myös viemään pieniä puolustajia korin lähelle ja rankaisemaan näitä perinteisellä selkä koriin päin pakittamisella.


Heittopeli

Markkasen hyppyheitto on hypnotisoiva. Kolmonen uppoaa yhtä vaivattomasti kuin tulinen donkki, mutta kädet toimivat muutenkin esimerkillisesti hyökkäyspäässä. Jos vastustaja onnistuu häiritsemään heittoa, Markkanen osaa ja ehtii muuttaa heittoaan korin lähellä ja osuu silti.


Koon ja taidon yhdistelmä

– Lauri sai nuorena pelaajana takamiehen koulutuksen, ja se näkyy hänen pelitavassaan, Möttölä painottaa.

Iso mies takamiehen taidoilla on ideaali yhdistelmä nykyajan koripallossa, jossa vanhan koulukunnan isot köriläät ovat yhä vain harvemmassa. Puolustajat, jotka pystyvät pimentämään Markkasen, ovat erittäin harvassa.

Fyysisessä pelissä ja levypalloissa Markkasella on eniten parannettavaa, mutta jos kehitys jatkuu nähdyllä tavalla, pystyy 20-vuotias suomalainen siirtämään EM-kisoissa nähdyn tehokkaasti myös NBA-parketeille.

Suomi kohtaa tänä iltana EM-kisojen alkulohkossa Kreikan. Ottelu alkaa kello 20.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt