Lauri Markkanen on Susijengin pisin – ero suomalaiseen suosikkilaulajaan peräti 60 senttiä!

Julkaistu:

EM-koris
Myös Kimi Räikkönen häviää koripallon superlupaukselle pituudessa lähes 40 senttiä.
Kesällä numerolla seitsemän maailman kovimpaan korisliigaan NBA:han varattu Lauri Markkanen oli kentän johtajia, kun Suomi kaatoi Ranskan torstaina EM-kisoissa jatkoajan jälkeen 86–84.

Markkanen, 20, oli Suomen paras pistemies (22). EM-kisadebytantti napsi myös eniten levypalloja (7).

Markkanen on 213 cm varrellaan Suomen maajoukkueen pisin pelaaja. Ranskan kivikovasta joukkueestakin vain sentteri Vincent Poirier yltää samalle senttilukemalle.

– Hänellä on joitakin asioita, joita monilla ei ole. Ensinnäkin hänen pituutensa. Kun ajatellaan erittäin taitavaa etukentän pelaajaa, ajatellaan 203–206-senttistä pelaajaa. Mutta Lauri on 213 senttiä, Markkasta Arizonan yliopistossa valmentanut Sean Miller ylisti kesällä ennen varaustilaisuutta.

NBA:ssa on tällä hetkellä alle parikymmentä miestä, joiden pituus on vähintään 213 senttiä. Keskipituus on pysynyt jo parikymmentä vuotta noin kahdessa metrissä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Finriski-tutkimuksen mukaan runsaat 73 prosenttia suomalaismiehistä on pituudeltaan 170–184-senttisiä. Vähintään 190-senttisiä on vain neljä prosenttia.

Markkasen pituutta selittävät hänen geeninsä. Hänen molemmat vanhempansa ovat entisiä koripalloilijoita. Isä Pekka Markkanen on 207 ja äiti Riikka Markkanen (ent. Ellonen) 177 senttimetriä pitkä.

Jalkapalloilija-isoveli Eero Markkanen, joka siirtyi hiljattain pelaamaan Dynamo Dresdeniin, on hänkin 197-senttinen.

Markkasen pituus on helpompi hahmottaa konkreettisesti vertailemalla häntä erimittaisiin julkisuuden henkilöihin.

Alla olevassa grafiikassa henkilöt ovat suhteutettuina normaalin pituutensa mukaan. Markkasen pituusero esimerkiksi suomalaiseen poptähteen Anna Abreuhun on peräti 60 senttiä. Abreu on 153 cm pitkä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt