Susijengi vai Huuhkajat? Isä-Markkanen joutui valitsemaan omien poikien väliltä – päätös oli helppo

Julkaistu:

Susijengi ja Huuhkajat
Pekka Markkasen pojista Eero ja Lauri pelaavat lauantaina samaan aikaan eri maajoukkueissa ja eri kaupungeissa.
Entisellä huippukoripalloilijalla Pekka Markkasella riittää jännitettävää lauantai-iltana.

Hänen pojistaan Lauri Markkanen pelaa silloin Susijengin riveissä koripallon EM-kisaottelun Helsingissä Sloveniaa vastaan. Samaan aikaan toinen poika Eero Markkanen pelaa Huuhkajissa jalkapallon MM-karsintaottelua Tampereella Islantia vastaan.

Kumpaan otteluun isä-Pekka menee lauantaina?

– Olen ostanut liput Susijengin peleihin jo puoli vuotta sitten, ja on aika selvää, että menen sinne, Pekka Markkanen vastasi.

Hän yrittää seurata samaan aikaan Huuhkajien ottelua, mutta käytännössä kahden ottelun yhtäaikainen katsominen on vaikeaa – edes älypuhelimen avulla.

– Luulen, että seisomme koko pelin Hartwall Arenalla, joten toisen ottelun seuraaminen ei ole käytännössä helppoa. Olen kuitenkin vahvasti hengessä mukana molemmissa peleissä.


Isä-Markkasen valinta ei aiheuta säröjä. Urheilijaperheessä puhalletaan täysillä yhteen hiileen.

Monessa roolissa

Susijengi aloittaa EM-kisaurakkansa jo torstaina Ranskaa vastaan.

– Eero ymmärtää päätökseni, totta kai. Hän tahtoo kovasti mennä Laurin peliin torstaina. Futismaajoukkueella on harjoitukset, mutta hän haluaa paikalle. Veljekset yrittävät nähdä toistensa otteluita niin paljon kuin mahdollista.

Pekka Markkanen seuraa poikiensa otteita monessa roolissa: isänä, valmentajana ja lajiasiantuntijana.

– Kiva olla monessa roolissa. Tietysti Laurin managerina hoidan asioita myös EM-kisojen aikana, mutta ehdin kyllä nauttiakin peleistä ja tunnelmasta.


Pekka Markkanen seurasi viime kaudella Lauri-poikansa ottelut Pohjois-Amerikan yliopistokoripallossa yhtä lukuun ottamatta, pääosin netin avulla. Tuli paljon herätyksiä öisin.

Hän muuttaa syyskuussa Chicagoon Laurin avuksi ja tueksi – mutta taas tulee aikaisia herätyksiä otteluiden takia: Eero jalkapalloilee Saksassa Dynamo Dresdenissä.

– Netin kautta tulee seurattua Eeron pelejä.

”Olen ylpeä pojistani”

Entä miten Pekka Markkanen arvioi Huuhkajien Islanti-ottelun ja Susijengin EM-kisat?

– Olisi helppo sanoa, että Huuhkajat saa kyytiä ja Susijengi pelaa kovassa alkulohkossa. Suomalaisille kuitenkin sopii paremmin pelaaminen altavastaajana. Suosikin asemassa Suomella on yleensä lähtökohtaisesti vaikeampaa kuin haastajana, Markkanen vastasi.

Hän luottaa Susijengiin muutenkin kuin Lauri-poikansa ansiosta.

– Susijengillä on 8–10 sellaista kaveria, joista kukin pystyy päivänään ratkaisemaan ottelun. Ei ole kysymys vain (Petteri) Koposesta tai Laurista.


Markkasen sporttiseen veljessarjaan lukeutuu myös Miikka, joka ei yltänyt aivan veljiensä tasolle, vaikka pelasi koripalloa poikien ja nuorten maajoukkueissa.

– Keskimmäinen veljeksistä ei ole ollut paljon julkisuudessa, mutta olen todella ylpeä kaikista pojistani, Pekka Markkanen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt