Lauri Markkasen pelinumero suututti NBA-seuran fanit – ”Kaikki Chicagossa tulevat vihaamaan sinua ennen kuin astut kentälle”

Julkaistu:

NBA
Lauri Markkanen saa osakseen ärtyneitä kommentteja sosiaalisessa mediassa oman seuransa faneilta.
Varhain perjantaiaamuna NBA:han historiallisesti varausnumerolla seitsemän varattu Lauri Markkanen, 20, on saanut uuden seuransa Chicago Bullsin faneilta runsaasti kritiikkiä heti kättelyssä.

Fanit ovat käyneet hiilenä pelaajakaupasta, jossa Bullsin tähtipelaaja Jimmy Butler lähti Markkasen varanneeseen Minnesota Timberwolvesiin, ja Markkanen heti varauksen jälkeen Chicagoon. Minnesota sai kaupassa myös Justin Pattonin, ja Chicago Kris Dunnin ja Zach LaVinen.

Eniten kritiikkiä on kerännyt Bullsin seurajohto, mutta vihaisia kommentteja on sadellut myös Markkasen tulevasta pelinumerosta. NBA:n virallisessa nettikaupassa Markkasen pelipaitaa myydään numerolla yksi.

Pelinumero yksi on Chicagossa lähes pyhä, sillä seuran entinen ykköstähti Derrick Rose pelasi Bullsissa tuolla numerolla vuosina 2008–2016. Bulls varasi Rosen, 28, vuoden 2008 varaustilaisuudessa koko liigan ensimmäisenä pelaajana.

Rose valittiin vuonna 2009 NBA:n vuoden tulokkaaksi ja vuonna 2011 liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Vaikeista loukkaantumisista kärsinyt Rose pelaa nykyisin New York Knicksissä.

Nyt Bullsin fanit ovat pillastuneet siitä, että Markkanen aikoisi pelata Rosen entisellä pelinumerolla. Todellisuudessa pelinumeroa ei ole vielä päätetty, ja lähes kaikkien ensimmäisen kierroksen varausten pelipaitoja myydään NBA:n verkkokaupassa numerolla yksi varustettujen paitojen kuvilla.

– Pyydän, omaksi parhaaksesi, älä pelaa numerolla 1. Kaikki Chicagossa tulevat vihaamaan sinua ennen kuin astut kentälle, käyttäjä narocroCttocS twiittasiJos twiitti ei näy, katso se täältä.

– Älä pelaa numerolla 1. Se tullaan aina tietämään D Rosen pelinumerona! Et ansaitse kunnioitusta, jos teet niin, käyttäjä MaysonSG twiittasi.Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

– Älä pelaa numerolla yksi. Vaihda numerosi, käyttäjä MikeD_6 twiittasi.Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Arizonan yliopistossa Markkanen pelasi viime kauden numerolla kymmenen. Bullsissa tuon numeron ottaminen on mahdotonta, sillä se on jäädytetty seuralegenda Bob Loven nimiin.

Markkanen ei voi myöskään valita numeroa 23, jolla hän pelaa Suomen maajoukkueessa. Tuo numero kuuluu Bullsissa ikuisesti Michael Jordanille, joka voitti seuralle kuusi mestaruutta 1990-luvulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt