194-senttisen suomalaisen teinitytön temppu hätkäytti NBA-leirillä – valmentaja: ”Häntä yritetään repiä joka paikkaan”

194-senttinen Awak Kuier teki vaikutuksen koripallolupauksille järjestetyllä leirillä.

Awak Kuierin donkkitaidot ällistyttävät jopa NBA:ssa.

20.2.2017 12:47

Kotkan Peli-Karhujen 15-vuotias superlupaus Awak Kuier on tällä hetkellä New Orleansissa järjestetyllä Basketball Without Borders -leirillä.

NBA:n All Star -tapahtuman yhteydessä pidetylle leirille on kutsuttu lupaavimpia junioripelaajia ympäri maailman.

194-senttinen Kuier sai koko koripallomaailman huomion, kun NBA julkaisi Twitterissä videon hänen donkkauksestaan.

This morning at BWB Global Camp, Awak Kuier, a 15 year old female camper from Finland threw down an awesome dunk! pic.twitter.com/cwmOPtswl2— NBA (@NBA) February 19, 2017

Jos video ei näy, katso se täältä.

Etelä-Sudanissa syntynyt Kuier muutti Suomeen kaksivuotiaana Egyptistä. Hän aloitti koripallon muutama vuosi sitten ja pelaa nykyään pääasiassa B-junioreissa.

– Hänet valittiin viime vuonna sarjan parhaaksi pelaajaksi, PeKan naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Roope Mäkelä kertoo.

– Tällä kaudella hän on pelannut myös A-junioreissa ja muutaman ottelun naisten mestaruussarjaa. Hänen oli alun perin tarkoitus vain treenata naisten kanssa, mutta hän osoitti pystyvänsä pelaamaan myös otteluissa. Pidämme kuitenkin huolen, että hänen viikko-ohjelmansa on järkevä. Hänhän ei itse sano koskaan ei, kun pyydetään pelaamaan.

”Todella urheilullinen ja nopea”

Kuuluisaksi tullutta donkkausta ei ole vielä nähty virallisissa otteluissa. Ensimmäistä kertaa Kuier ei kuitenkaan taitojaan väläytellyt.

– Hän on tehnyt sen ainakin kerran leirillä, ja silloin se nousi pieneksi puheenaiheeksi, Mäkelä muistelee.

Kuier on pelannut tällä kaudella yhteensä viidessä naisten mestaruussarjan ottelussa. Parhaimmillaan peliaikaa on tullut reilut 22 minuuttia. 15-vuotias lupaus on sarjan pisin pelaaja.

– Hän on myös todella urheilullinen ja nopea, ja hänellä on hyvä ponnistusvoima. Hän pystyy pelaamaan molemmilla käsillä ja heittämään kaukaa, Mäkelä luettelee.

– Kaikki palikat huippupelaajaksi ovat kasassa.

Ladies and gentlemen, first ever Finnish girl dunking! And she just turned 15.. #susiperhe #susiladies #sudenpennut pic.twitter.com/HtaRicMWK0— Tiina Sten (@tiinasten) September 8, 2016

Nuori pelaaja on herättänyt huomiota suomalaisten seurojen lisäksi eri puolilla Eurooppaa.

– Minulle tulee jatkuvasti sähköpostiin mitä erilaisimpia kyselyitä hänestä. Häntä yritetään repiä joka paikkaan. Täytyy pitää jalat maassa ja kuunnella pelaajan omia toiveita.

Mäkelän mukaan Kuierilla on mahdollisuudet jopa naisten NBA:han. Hän haluaa silti korostaa, että kyseessä on vasta 15-vuotias pelaaja.

– Hänellä on taivas rajana, mutta se vaatii kovasti työtä, pitkäjänteisyyttä ja myös vähän onnea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?