Aleksi Valavuoren yllätyssiirto – haastoi Jussi Salonojan oikeuteen! - Koripallo - Ilta-Sanomat

Aleksi Valavuoren yllätyssiirto – haastoi Jussi Salonojan oikeuteen!

Aleksi Valavuori työskenteli lokakuuhun asti Espoo Unitedissa, jonka omistaja on Jussi Salonoja.

Julkaistu: 7.12.2016 12:10

Urheilusanomat paljastaa, että Aleksi Valavuori on haastanut Espoo Unitedin ja Jussi Salonojan oikeuteen.

Urheilun monitoimimies Aleksi Valavuori on tehnyt seuraavan siirtonsa.

Valavuori ei vastoin ennakko-odotuksia näytä sittenkään sulattavan Espoo Unitedista lokakuun lopussa saamiaan potkuja, joiden hän kokee olevan enemmän tai vähemmän seuran omistajan Jussi Salonojan käsialaa.

Valavuori joutui tuolloin myrskyn silmään Twitter-tilillään julkaisemiensa homolausuntojen vuoksi. Mediapersoona kirjoitti esimerkiksi, että ”Espoo Unitediin ei homoja palkata”. Tämä oli liikaa monitoimiseuran johdolle, joka henkilöityy vahvasti miljonääri Salonojaan.

Nyt käynnissä on uudenlainen jännite Valavuoren ja Salonojan välillä. Keskiviikkona verkko- ja torstaina printtiversiona ilmestyvä Urheilusanomat paljastaa kohupersoonan uuden tempauksen: hän on haastanut Espoo Unitedin ja Jussi Salonojan oikeuteen laittomaan irtisanomiseen vedoten.

– Näin on, olen saanut Valavuoren asianajajalta tiedon haasteesta, Salonoja vahvistaa Ilta-Sanomien kustantamalle Urheilusanomille.

– En tiedä, mitä tästä pitäisi ajatella, koska sovimme työsopimuksen purkamisesta yhteisymmärryksessä, ja siitä on vieläpä faktaa olemassa. Haaste oli iso yllätys.

Valavuori: ”En voi kommentoida”

IS kysyi haasteesta Valavuorelta itseltään. Hän on hyvin vaitonainen asiasta.

– En voi kommentoida tätä asiaa mitenkään. Se ei ole omissa käsissäni, Valavuori linjaa.

Aleksi Valavuori sai potkut Espoo Unitedista lokakuun lopussa.

Urheilusanomien kuusisivuisessa artikkelissa käydään läpi Valavuoren uraa urheiluvaikuttajana. Profiilikuvassa nostetaan esiin Valavuoren vahvuudet ja heikkoudet, lukuisten taustahaastateltavien antamiin lausuntoihin nojaten. Kaksijakoisuus on jatkuvasti läsnä.

– ”Allu” on itsekäs narsisti, joka puhuu paljon, mutta puheet ja teot kohtaavat harvoin. Samaan aikaan Allu on hauska ja hyväntahtoinen tyyppi, joka ei halua kenellekään pahaa. Ongelma on usein, että Allu tekee ensin ja ajattelee vasta sitten, Valavuoren hyvin tunteva henkilö kuvailee jutussa.

– Jos pitää saada aikaan hetkellinen hype, Allun ideoista – olivat ne pähkähulluja tai eivät – on monesti hyötyä, eräs toinen puolestaan näkee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?