Aleksi Valavuori avautuu taulukohusta IS:lle – kuvan taustalla yksinkertainen selitys - Koripallo - Ilta-Sanomat

Aleksi Valavuori avautuu taulukohusta IS:lle – kuvan taustalla yksinkertainen selitys

Urheilun monitoimimiehellä on jatkosuunnitelmat tiedossa.

Aleksi Valavuori kertoi kohua aiheuttaneen taulukuvan taustoista Ilta-Sanomille.­

2.12.2016 17:32

Urheilun monitoimimies, mediapersoona Aleksi Valavuori on palannut Suomeen noin kahden viikon mittaiselta Kalifornian-reissultaan. Valavuori lähti Yhdysvaltoihin pian sen jälkeen, kun hänen homovastaiset twiittinsä olivat aiheuttaneet julkisen myrskyn.

Keskiviikkona kotimaan kamaralle ilmestynyt Valavuori, 38, sai lokakuun lopussa potkut Espoo Unitedista, jonka koripallojoukkueen GM:nä hän toimi kesästä 2016 lähtien. Irtisanomisen syynä olivat suorapuheisen Valavuoren twiitit, joissa hän muun muassa sanoi, että ”Espoo Unitediin ei homoja palkata”. Nyt Valavuori kertoo kuulumisistaan tuoreeltaan Ilta-Sanomille.

– Täällä ollaan, ihan hyvät fiilikset nyt, Valavuori aloittaa.

– Pakko myöntää, että sen kohun jälkeen meni pari päivää horroksessa. Se oli henkisesti todella kova isku, vaikka koko ajan pystyin nojaamaan siihen, että twiittieni tarkoitus oli huumori. En tarkoittanut kenellekään pahaa.

Valavuoren mukaan hän oli USA:ssa työreissulla. Muutama päivä sitten Valavuori herätti jälleen kohua sosiaalisessa mediassa, kun hänen Instagram-tililleen linkittämänsä kuva Los Angelesista osoittautui Ikean mainostauluksi. Maisemakuvan tililleen laittaessaan Valavuori antoi ymmärtää, että oli ottanut kuvan itse paikan päällä.

Aleksi Valavuori, mistä oikein oli kysymys?

– No, sano sä mulle, ei mitään järkeä, mikä haloo taas, Valavuori kertoo ja nauraa perään.

– Okei, se oli Ikean taulu. Mun tarkoitus oli ottaa kuva siitä samasta kohtaa, josta se taulu on tehty, mutta en onnistunut ottamaan haluamanlaistani kuvaa. Siksi päätin turvautua majapaikkani seinällä olleeseen Ikean tauluun, josta sitten otin kuvan.

Heti seuraavana päivänä Valavuori otti taulun kainaloonsa ja pyysi ohikulkijaa ottamaan hänestä kuvan taulun kera. Myös tämä kuva päätyi hänen Instagram-tililleen.

– En voinut ymmärtää asiasta syntynyttä kohua. Siksi sanoin ensimmäiselle paikalliselle, että ota nyt ihmeessä kuva minusta taulun kanssa, ja saadaan vähän lisää huumoria, Valavuori korostaa.

Mitä seuraavaksi? Perjantaina perheensä kanssa Turussa aikaa viettänyt Valavuori kertoo vetävänsä hetken aikaa happea.

– Mulla on tiettyjä suunnitelmia, joista kuullaan myöhemmin, hän summaa.

Klo 17.42: Sitaattia tarkennettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?