Konkurssi-Bisons vetosi junnutyöhön ja sai villin kortin kakkosdivariin – kentällä neljä jenkkiä - Koripallo - Ilta-Sanomat

Konkurssi-Bisons vetosi junnutyöhön ja sai villin kortin kakkosdivariin – kentällä neljä jenkkiä

Loimaalaisseura satsaa uuteen edustusjoukkueeseen.

Bisons ajautui kesällä konkurssiin.­

3.11.2016 16:54

Bisons Oy:n konkurssi ei ollut kuolinisku Loimaan korikselle. Bisonsin emäseura Loimaan Korikonkarit satsaa uuteen edustusjoukkueeseen ja aikoo takaisin liigaan neljässä vuodessa.

Matkaa huipulle on, sillä LoKoKo Bisons -nimeä käyttävä joukkue pelaa nyt vasta neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla eli kakkosdivarissa. Mutta ainahan voi yrittää oikaista!

Bisons palkkasi ryhmäänsä neljä amerikkalaispelaajaa, joiden turvin kakkosdivarin läntinen lohko on alkanutkin vakuuttavasti: viisi peliä, viisi voittoa. Jenkkinelikko on tehnyt Bisons-pisteistä liki 60 prosenttia.

Valmentajakin on saanut koripallo-oppinsa USA:ssa. Joukkuetta luotsaa SM-koriksen jenkkilegendoihin kuuluva Garcia Hopkins.

Oikotielle Bisons lähti kabinettien kautta. Konkurssin jälkeen LoKoKon olisi pitänyt lähteä liikkeelle omalta sarjatasoltaan eli kolmosdivarista.

Tähän ei menestyshuumasta vuosia nauttinut Loimaan korisväki tyytynyt. Kesäkuussa seuran puheenjohtaja Aapo Savo lähetti koripalloliitolle ”villi kortti” -hakemuksen paikasta läntisen alueen kakkosdivarissa.

Hakemuksen mukaan joukkueen nimenä on LoKoKo, ja ”tulevan joukkueen koostumus on toistaiseksi avoin”.

– Oletettavasti joukkueen runko koostuu pitkälti LoKoKon A-pojista sekä muutamista nuorista aikuispelaajista, jotka eivät enää ikänsä puolesta mahdu pelaamaan nuorten sarjoihin, Savo perusteli.

Hakemuksessa nostettiin esiin myös Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajan Tom Westerholmin puoltosanat kakkosdivaripaikan puolesta.

Villi kortti hyväksyttiin, ja nyt LoKoKo Bisons on koko kakkosdivarin ylivoimainen ykkössuosikki. On syytä muistaa, että kilpailijoilla ei ulkomaalaisvahvistuksia ole.

Kakkosdivarissa on neljä lohkoa, joissa on yhteensä 34 joukkuetta. Kilpailullisin perustein vain yhdellä seuralla on mahdollisuus nousta B-divisioonaan eli alimpaan valtakunnalliseen sarjaan. B-divarin yläpuolella ovat vielä A-divari ja Korisliiga.

Jatkuvuutta Loimaalla riittää – konkurssista huolimatta. Bisons Oy:n managerina toiminut Ari Hannula on nyt LoKoKo Bisonsin hallituksen puheenjohtaja. Hannula myöntää takavuosien virheet ja uskoo, että niistä opittiin.

– Edessä on pitkä tie. Ehkä tällä kertaa ollaan viisaampia tien toisessa päässä, Hannula miettii.

Kun liitto eväsi Bisonsin liigapaikan, Loimaalla meni hetki ajatusta sulatellessa.

– Koripallokrapula kesti viikon, kaksi. Koko paikkakunta oli kuin maansa myynyt.

Pian kävi kuitenkin ilmi, että tekemisen meininkiä löytyy edelleen. Monet tukijatkin olivat valmiita seisomaan edelleen Bisons-lipun alla.

– Vaikka allekirjoittanut ja muut ovat hölmöilleet, fanit eivät ole hylänneet. Meillä on 400 ihmistä katsomassa kakkosdivarin pelejä, Hannula todistaa.

Sarjan alku on ollut niin vakuuttava, että Bisons vapautti yhden amerikkalaisensa, myös Suomen kansalaisuuden omaavan Rory Lionsin tehtävistään. Jäljelle jäi kolme ”täysjenkkiä”: Kyle Reid, Emmanuel Jackson ja Vinay Parmer.

– He ovat erittäin edukkaita pelaajia, ei missään tapauksessa Korisliiga-tasoa. Budjettimme on 60 000 euroa, Hannula kertoo.

Vahvistuksien värväämistä Hannula perustelee paikkakunnan koolla.

– Isommissa kaupungeissa riittää vanhempia pelaajia opettamaan nuoria, mutta Loimaa on pieni paikka. On hyvä, että joukkueessa on muutama kokeneempi pelaaja mentoreina. Nuoret oppivat heiltä, mitä on ammattilaisuus.

– Junnutyö on meillä hyvää. Esimerkiksi B-poikamme pelaavat SM-sarjassa, Hannula muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?