Aleksi Valavuoren homolausunnon seuraus – potkut! - Koripallo - Ilta-Sanomat

Aleksi Valavuoren homolausunnon seuraus – potkut!

Aleksi Valavuoren Twitter-kirjoitukset toivat hänelle potkut.

26.10.2016 19:32

Urheiluseura Espoo United on ollut keskiviikkona myrskynsilmässä seuran koripallojoukkueen managerin Aleksi Valavuoren homovastaisten Twitter-kommenttien myötä.

Seuran johtoryhmä on kokoustanut keskiviikkona ja käsitellyt Valavuoren tilannetta. IS:n tietojen mukaan Valavuori on saanut potkut Espoo Unitedista.

Espoo Unitedin omistaja Jussi Salonoja vahvisti tiedot.

– Espoo Unitedilla ei ollut tässä tilanteessa muuta vaihtoehtoa kuin purkaa Valavuoren työsopimus, Salonoja sanoi.

– Hän astui kommenteillaan sellaisten rajojen yli, joita ei voi missään nimessä hyväksyä, Salonoja jatkoi.

Valavuori otti Twitterissä kantaa Lidlin maitokampanjasta nousseeseen kohuun. Kampanja oli tulkittu seksuaalivähemmistöjä vähätteleväksi.

– Nyt on taas joku puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti vetänyt maidot väärään reikään. Enkä tarkoita nenää, Valavuori kirjoitti omalla tilillään.

Salonoja piti Valavuoren potkuihin johtaneita tapahtumia valitettavina.

– Tämä on kaikkinensa hyvin valitettava tapaus, joskin kyse on vain yhden yksityishenkilön lausunnoista, jotka eivät siis millään tavoin edusta Espoo Unitedin näkemyksiä. Tässä seurassa kukaan yksityishenkilö ei saa kommentoida yhtiön asioita omin päin.

– Espoo United joutui Valavuoren kommenttien vuoksi käymään neuvotteluja sekä kaupungin että sponsorin kanssa, ja lisäksi asiaa puitiin myös seuran sisällä. Seuramme ei todellakaan edusta niitä näkemyksiä, joita Valavuori Twitter-kommenteissaan toi julki. Siksi päädyimme tähän irtisanomisratkaisuun.

Radio Suomipop haastatteli Valavuorta aiheesta keskiviikkona aamulla. Kuuntele Valavuoren kommentit yllä olevalta videolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?