Pääomistaja Jussi Salonoja tyrmistyi Aleksi Valavuoren homolausunnosta – Espoo United harkitsee potkuja - Koripallo - Ilta-Sanomat

Pääomistaja Jussi Salonoja tyrmistyi Aleksi Valavuoren homolausunnosta – Espoo United harkitsee potkuja

Julkaistu: 26.10.2016 12:00

Monitoimiseura Espoo United on joutunut myrskyn silmään seuran koripallojoukkueen managerin Aleksi Valavuoren homovastaisten Twitter-kommenttien myötä.

Suorasukaisuudestaan tunnettu Aleksi Valavuori otti tiukkasanaisesti kantaa Lidlin maitokampanjasta nousseeseen kohuun. Kampanja oli tulkittu seksuaalivähemmistöjä vähätteleväksi.

– Nyt on taas joku puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti vetänyt maidot väärään reikään. Enkä tarkoita nenää, Valavuori kirjoitti omalla tilillään.

Nyt on taas joku puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti vetänyt maidot väärään reikään. Enkä tarkoita nenää. https://t.co/MClVToOllQ — Aleksi Valavuori (@Valavuori) 25. lokakuuta 2016

Kirjoitus tulkittiin avoimen homovastaiseksi. Kun Valavuorelta kysyttiin, edustaako lausunto myös Espoo Unitedin linjaa, hän vastasi seuraavasti:

– Kyllä. Meille ei homoja palkata.

Kyllä. Meille ei homoja palkata. https://t.co/uElLBRHmRq — Aleksi Valavuori (@Valavuori) 25. lokakuuta 2016

Espoo Unitedin omistaja Jussi Salonoja on tyrmistynyt Valavuoren kommenteista. Hän sanoo yllättyneensä täysin kuultuaan työntekijänsä aiheuttamasta sopasta.

– Tämä tuli aivan puskista. Olen koko aamun saanut vastailla viesteihin, Salonoja aloittaa.

– Valavuoren Twitter-kommentit eivät millään tavalla edusta Espoo Unitedin näkemystä. Tämä oli yhden ihmisen vastuuton esiintulo, joka ei siis millään aja yhtiön linjaa. Emme ole homovastaisia, hän korostaa perään.

Salonoja pitää GM:n rikettä vakavana virhearviona. Miljonäärin mukaan kenellekään Espoo Unitedin työntekijällä ei ole lupaa kommentoida yhtiön asioita ilman lupaa.

– Meillä on viestintävastaavat erikseen, Salonoja kertoo.

Heiluuko Valavuoren palli? Onko hänelle sanktioita luvassa? Näin Salonoja vastaa:

– Tämä on asia, jonka käsittelemme seuran johtoryhmän kanssa vielä tämän päivän aikana. Harkitsemme kaikkia vaihtoehtoja, Salonoja linjaa.

Radio Suomipop haastatteli Valavuorta aiheesta keskiviikkona aamulla. Kuuntele Valavuoren kommentit yllä olevalta videolta.