Pääomistaja Jussi Salonoja tyrmistyi Aleksi Valavuoren homolausunnosta – Espoo United harkitsee potkuja - Koripallo - Ilta-Sanomat

Pääomistaja Jussi Salonoja tyrmistyi Aleksi Valavuoren homolausunnosta – Espoo United harkitsee potkuja

Monitoimiseura Espoo United on joutunut myrskyn silmään seuran koripallojoukkueen managerin Aleksi Valavuoren homovastaisten Twitter-kommenttien myötä.

26.10.2016 12:00

Suorasukaisuudestaan tunnettu Aleksi Valavuori otti tiukkasanaisesti kantaa Lidlin maitokampanjasta nousseeseen kohuun. Kampanja oli tulkittu seksuaalivähemmistöjä vähätteleväksi.

– Nyt on taas joku puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti vetänyt maidot väärään reikään. Enkä tarkoita nenää, Valavuori kirjoitti omalla tilillään.

Nyt on taas joku puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti vetänyt maidot väärään reikään. Enkä tarkoita nenää. https://t.co/MClVToOllQ— Aleksi Valavuori (@Valavuori) 25. lokakuuta 2016

Kirjoitus tulkittiin avoimen homovastaiseksi. Kun Valavuorelta kysyttiin, edustaako lausunto myös Espoo Unitedin linjaa, hän vastasi seuraavasti:

– Kyllä. Meille ei homoja palkata.

Kyllä. Meille ei homoja palkata. https://t.co/uElLBRHmRq— Aleksi Valavuori (@Valavuori) 25. lokakuuta 2016

Espoo Unitedin omistaja Jussi Salonoja on tyrmistynyt Valavuoren kommenteista. Hän sanoo yllättyneensä täysin kuultuaan työntekijänsä aiheuttamasta sopasta.

– Tämä tuli aivan puskista. Olen koko aamun saanut vastailla viesteihin, Salonoja aloittaa.

– Valavuoren Twitter-kommentit eivät millään tavalla edusta Espoo Unitedin näkemystä. Tämä oli yhden ihmisen vastuuton esiintulo, joka ei siis millään aja yhtiön linjaa. Emme ole homovastaisia, hän korostaa perään.

Salonoja pitää GM:n rikettä vakavana virhearviona. Miljonäärin mukaan kenellekään Espoo Unitedin työntekijällä ei ole lupaa kommentoida yhtiön asioita ilman lupaa.

– Meillä on viestintävastaavat erikseen, Salonoja kertoo.

Heiluuko Valavuoren palli? Onko hänelle sanktioita luvassa? Näin Salonoja vastaa:

– Tämä on asia, jonka käsittelemme seuran johtoryhmän kanssa vielä tämän päivän aikana. Harkitsemme kaikkia vaihtoehtoja, Salonoja linjaa.

Radio Suomipop haastatteli Valavuorta aiheesta keskiviikkona aamulla. Kuuntele Valavuoren kommentit yllä olevalta videolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?