Koripallo

Kouvojen omat pojat haastavat Vilppaan

Julkaistu:

KORIPALLO
Alexander Madsen ja Tuomas Hirvonen ovat pelanneet yhdessä vuosikausia. Kauden jälkeen tiet voivat erkaantua

OLISI SYMPAATTISTA, jos Kouvot yllättäisi kovimmat suosikit ja palaisi kultakantaan.

Jenkkejä tulee ja menee, mutta Kouvolan korisväkeä miellyttää, että vahvuuteen mahtuu kaksi oman kylän poikaa. Ale ja Tumppi.

Ale on Alexander Madsen, vuoden 1995 ikäluokkaan kuuluva lupaava 207-senttinen laituri. Tumppi on Tuomas Hirvonen, 180-senttinen pelintekijä. Kouvolan Poikien kasvatit debytoivat miesten liigassa kaudella 2011-12.

Viime kesänä he kuuluivat Suomen jengiin, joka voitti ensimmäisenä junnumaajoukkueena 20-vuotiaiden EM-kisojen B-divisioonan ja nousi A-tasolle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomen nousun sinetöinyt Hirvonen on Kouvojen aloittava pelintekijä, jonka repertuaariin kuuluu päävalmentaja Jyri Lehtosen mukaan myös donkki. Madsen on rotaatiossa vielä kapteeni Ville Kauniston takana ja tulee yleensä ensimmäisenä vaihdosta sisään.

– Tumppi on Suomen taitavin pallon kanssa. Heittoprosenttia pitää saada paremmaksi. Ale on treenannut tosissaan pari vuotta. Sitä ennen hän harrasti korista. Mutta viimeisen kahden vuoden aikana Ale on treenannut eniten meidän joukkueessa, Lehtonen suitsutti.


KOUVOJEN edellisen mestaruuden (2004) takuumies Jukka Toijala asui lukioaikana parinsadan metrin päässä Mansikka-ahon hallilta. Hirvoselle ja Madsenille tuttu on myös Haanojan halli, joka sijaitsi kivenheiton päässä Tumpin kodista.

Kouvot voi kiittää tandemiaan paljosta. Nyt Bisonsia kuristavat taloushuolet olivat muutama vuosi sitten totta Kouvolassakin. Paikalliset yritykset jaksoivat kuitenkin tukea Kouvoja, kun riveissä oli omia kasvatteja.

Nyt sudenpennuista on tulossa täysikasvuisia susia. Molemmat pääsivät viime kesänä Susijengin leiritykseen. Madsen ehdi jo debytoida miesten tasolla, vaikka EM-kisat jäivät kokematta.

– Ale on Jukka Matisen ja Kimmo Muurisen risteytys. Hänelle tekisi hyvää siirtyä huippuorganisaatioon, Lehtonen sanoi.

Vaikka Madsen ei ole vielä dominoiva pelaaja liigassa, hän saattaa pelaa Suomessa viimeistä kauttaan.

Tiet Hirvosen kanssa erkanevat ainakin maajoukkuetasolla. 19-vuotias Tumppi lienee mukana alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa, jotka pidetään Helsingissä ensi heinäkuussa. Madsen on ehtinyt täyttää jo 21 eikä pääse harmikseen kotikisoihin.


EM-KISAEHDOKKAISTA vastaan tulee tänään Salon Vilppaan Okko Järvi. Sudenpentujen alkulohkovastustajaksi arvottiin Israel, Espanja ja Ranska.

– Kova lohko. Näkee missä mennään, 25 pinnaa B-divarin EM-finaalissa tykittänyt Hirvonen tuumi.

IS Extra näyttää Kouvot–Vilpas -ottelun klo 18.30 alkaen. IS Extraan pääset täältä.

Tulospalvelu: Korisliiga sarjataulukko


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt