Yksi kaikkien aikojen parhaista lopettaa urheilu-uransa – ”Olen valmis päästämään irti”

Julkaistu:

NBA
Yhdysvaltalainen koripallosuuruus Kobe Bryant lopettaa tähän kauteen.
Koripallon viisinkertaisen NBA:n mestarin ja kaksinkertaisen olympiavoittajan Kobe Bryantin, 37, ura päättyy ensi vuonna.

Koko uransa ajan Los Angeles Lakersia edustanut Bryant ilmoitti sunnuntaina, että hän aikoo lopettaa kauden 2015-2016 jälkeen.

– Olen valmis päästämään irti. Haluan teidän kuulevan asiasta nyt, jotta voimme nauttia jokaisesta jäljellä olevasta hetkestä yhdessä, Bryant kirjoitti Players’ Tribune -sivustolla julkaistussa runossa.

Peräti 17 kertaa All Star -ottelussa esiintynyt takamies pitää NBA:n kaikkien aikojen pistetilastossa kolmossijaa. Hänen edellään ovat ainoastaan Kareem Abdul-Jabbar ja Karl Malone.

Bryant valittiin runkosarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi kaudella 2007-2008. Finaalien arvokkaimmaksi hänet valittiin vuosina 2009 ja 2010.

Bryant arvostetaan kaikkien aikojen parhaiden koripalloilijoiden joukkoon, mutta alkanut kausi on ollut miehen 20-vuotisen uran heikoin.Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Charlotte Hornets varasi Bryantin numerolla 13 vuonna 1996. Suoraan lukiosta NBA:n parrasvaloihin hypännyt nuorukainen vaihtoi kuitenkin pian sen jälkeen Lakers-paitaan kaupassa, jossa serbialainen Vlade Divac siirtyi toiseen suuntaan.

Pian lopettamisilmoituksen jälkeen NBA:n komissaari Adam Silver julkaisi tiedotteen, jossa hän kehui vuolaasti Bryantia.

– Pelaa hän sitten finaaleissa tai nostaa hyppyheittoja puolenyön jälkeen tyhjällä salilla, Koben rakkaus lajia kohtaan on ehdoton, hehkutti Silver.

– Liityn niiden Koben miljoonien fanien joukkoon, jotka ympäri maailmaa onnittelevat häntä erinomaisesta NBA-urasta ja kiittävät häntä niin monesta sykähdyttävästä muistosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt