Koripallo

Maajoukkueen suomalaisvalmentaja järkyttyi – 20-vuotias huippulupaus kuoli nukkuessaan

Julkaistu:

KORIPALLO
Koripallolupauksen yllättävä kuolema järkytti Tanskaa ja maajoukkuevalmentaja Pieti Poikolaa.
Tanskan suurimpiin koripallolupauksiin kuulunut Rasmus Glarbjerg Larsen, 20, löydettiin kuolleena kotoaan.

20-vuotiaan pelaajan piti lähteä belgialaisseuransa Proximus Spiroun kanssa pelimatkalle. Kun Larsenia ei kuulunut bussiin, häntä lähdettiin hakemaan tämän asunnolta.

Larsen makasi elottomana sängyssään. Kuolinsyy on vielä epäselvä, mutta mikään ei viittaa esimerkiksi rikokseen, kertoivat seuran edustajat La Nouvelle Gazettessa.

Kuolema oli suuri järkytys hänen perheelleen, seuralle, koko Tanskan koripalloyhteisölle ja maajoukkuevalmentaja Pieti Poikolalle.

– Olin pari päivää sitten sopinut hänen agenttinsa kanssa kesän maajoukkuekuvioista. Tarkoitus oli, että Rasmus olisi tullut leirille ja lähtenyt meidän mukanamme Kiinan-turnaukseen kesäkuussa, Poikola kertoo.

Raju isku Tanskan koripalloyhteisölle

Poikola on parhaillaan Ruotsissa seuraamassa nuorten PM-kisoja Solnassa ja on tavannut siellä tanskalaisia laji-ihmisiä.

– Kaikki ovat allapäin, tämä heijastuu kaikkeen. Eilen olin katsomassa peliä, jossa Rasmuksen pikkuveljen piti pelata. Tämä on ollut sille joukkueellekin hyvin raskasta.

Rasmus Glarbjerg Larsen ei vielä viime kesänä ollut maajoukkueessa loukkaantumisten takia. Hänen viime vuotensa olivat rikkonaisia vammojen takia, mutta kyvyt olivat selvillä kaikille.

– Hän teki debyytissään Espanjan ACB-liigassa 15 pistettä. Hän oli suuri lupaus ihan Euroopankin tasolla, Poikola kertoo.


Espanjasta Larsen siirtyi nykyiseen seuraansa Belgiaan. Proximus Spirou pelasi päättyvällä kaudella Eurocupissa.

– Tuntuu turhalta sanoa, mutta Rasmuksen piti olla iso pala maajoukkuettamme tänä kesänä. Tuntuu todella traagiselta, sillä hän oli täynnä intoa, kun oli viimeinkin kuntoutunut.

Poikolan pestiä Tanskan maajoukkueen peräsimessä on jatkettu kahdella vuodella. Tavoitteena on päästä karsinnoista vuoden 2017 EM-kisoihin.

Ensi kaudeksi Islantiin

Kesällä Poikolaa työllistää Tanskan maajoukkue, mutta syksyksi hän suuntaa uusiin maisemiin Islantiin. Pyrintöä valmentanut Poikola luotsaa ensi kaudella Islannin liigassa hopeaa saanutta Tinndastollia.

– Valmentajana on hyvä saada uusia ärsykkeitä erilaisista ympäristöistä. Islannin palloilujoukkueiden menestys ja maan selviäminen rajusta pankkikriisistä osoittaa, että siinä maassa on jotain erikoista. On kiva mennä hakemaan oppia, ei niinkään pelillistä, vaan enemmän mentaalipuolelta, Poikola sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt