ISTV esittää: 2010-luvun pääkaupunkiseudun korisderby

Julkaistu:

ISTV klo 18.30
Pääkaupunkiseudulla ei ole nähty aikoihin mestaruusjuhlia.
OTTELUARTIKKELIIN PÄÄSET TÄSTÄ LINKISTÄ. HUOM! LÄHETYS EI NÄY KAIKILLA MOBIILILAITTEILLA.

KORISLIIGA ei ole enää pääkaupunkiseudun seurojen temmellyskenttä. Pääkaupunkiseudun derbyssä kohtaavat joukkueet, joille pääsy kahdeksan parhaan joukkoon ja play offiin on hyvä saavutus.

Helsinki eli Torpan Pojat eli toistaiseksi viimeiset kulta-aikansa, kun jenkkiluotsi Aaron McCarthy luotsasi seuran kolmeen peräkkäiseen mestaruuteen 1996–98.

2000-luvulla Montenegron kultasormi Mihailo Pavicevic taktikoi Espoon ja Hongan viisi kertaa SM-kultaan, viimeisen kerran 2008.

Sen jälkeen paras menestys on kiertänyt pääkaupunkiseutua. Maltillisin tavoittein liigaan lähtenyt Honka on ajautunut putoamistaistoon.


STADIN uusi yrittäjä Helsinki Seagulls puhui sarjan avausinfossa pääsystä pudotuspeleihin. Joukkue on lunastamassa puheitaan, mutta mitalipeleille pääsy vaatii venymistä.

Euroflopista huolimatta Korisliigan viisi ensimmäistä ovat tasokkaita joukkueita. Eikä pidä unohtaa puolustavaa mestaria Pyrintöäkään.

Miesten pääsarjakoriksen kuihtumista Helsingistä on ihmetelty. Yksi syy on kalliissa salivuokrissa. Helsingissä riittää urheilutarjontaa ja kilpailevia lajeja. Pienemmällä paikkakunnalla kaikki seisovat tiiviimmin omiensa takana.


SEURAN puuhamiehistäkin on pulaa. Tässä täytyy nostaa hattua Aleksi Valavuorelle, joka ainakin tekee. Valavuori mm. nosti ToPon liigaan 2005 ja toi sen jälkeen Suomeen Dennis Rodmanin ja Scottie Pippenin.

Seagulls yrittää saada koriskatsomoon muitakin kuin ikääntyneitä herrasmiehiä. Hyvä liike, joskin Töölön Kisahallin kaltaisessa kaikukammiossa on vaikea viihtyä.

Mitä sisäpalloiluihin tulee, Helsinki kärsii kai ikuisesta hallipulasta. Pääkaupunkiseudun pramein pelipaikka (Energia Areena) jököttää Vantaalla, eikä siitä ole iloa Hongalle tai Seagullsille.


LEMPISANA organisaatio tarkoittaa usein sitä, että yksi ihminen seuran toimistolla hoitaa kaiken. Alkuviikon merkittävin korisuutinen saattoikin olla Ville Tuomisen pestaaminen Joensuun Katajan toiminnanjohtajaksi ensi kesästä lähtien.

Aina ei tarvitse laukata kuola valuen jokaisen jenkin perässä, vaan vahvistaa seuran rakenteita.

Hongan ja Seagullsin välinen ottelu näytetään ISTV:ssä klo 18.30, Urheilusanomien maksullisessa palvelussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt