Koripallo

Kuka Susijengiin tyrkyllä oleva Drew Gooden on miehiään?

Julkaistu:

susijengi
Suomen Koripalloliitto on havitellut Drew Goodenia pitkään Susijengiin. Ilta-Sanomat selvitti miehen taustoja jo vuosia sitten.
Washington Postin mukaan Drew Gooden olisi mukana Suomen koripallomaajoukkueessa elokuun lopussa alkavissa MM-kisoissa. Uutinen tuli yllätyksenä Suomessa, sillä aiemmin Gooden on tiedetty edustuskelvottomaksi. Hän edusti USA:ta Amerikan 20-vuotiaiden mestaruuskisoissa vuonna 2000.

Koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ei suostunut kommentoimaan Ilta-Sanomille Postin uutista. Hänen mukaansa liitto tiedottaa kaikista asioista sitten, jos tiedotettavaa on.

Postin lähteenä oli Goodenia lähellä ollut taho. Lähteen mukaan Gooden olisi kertonut aikovansa edustaa Suomea koripallon MM-kisoissa.

Wizardsia seuraava koripalloblogi truthaboutit.net meni uutisoinnissaan vielä pidemmälle. Blogin kertoo saaneensa Goodenin työnantajan eli Wizardsin työntekijältä tiedon, minkä mukaan Gooden olisi mukana Koripalloliiton Fiballe lähettämässä alustavassa kisaryhmässä. Ryhmään voi vielä tehdä muutoksia, eli listassa mukanaolo ei automaattisesti tarkoita kisapaikkaa.

Goodenin äiti on suomalainen. Ulla Lear (os Pellinen). Drew on hänen ja koripalloilija Andrew Goodenin poika. Pari tapasi Äänekoskella 1970-luvun lopulla - koripallon merkeissä.

Drew syntyi Oaklandissa Kaliforniassa 1981 ja kasvoi Yhdysvalloissa, mutta vieraili etenkin lapsena usein Suomessa. Vanhemmat erosivat Goodenin ollessa esikouluikäinen, ja hän kasvoi pääasiassa isänsä luona.

Iso laitahyökkääjä Gooden pelasi yliopistovuotensa maineikkaassa Kansasin joukkueessa (1999-2002). Joukkue pääsi 2002 Final Fouriin, ja Gooden oli yliopistokoriksen kovin levypallorohmu. Hänet valittiin valmentajayhdistyksen vuoden pelaajaksi ja Kansas jäädytti hänen pelinumeronsa.

NBA:ssa uran alkuvuodet olivat nousujohteisia. Hänet valittiin tulokkaiden tähdistöviisikkoon 2003, ja hän oli Memphisissä, Orlandossa ja Clevelandissa runkopelaajia. Cavaliersissa hän pelasi useamman kauden LeBron Jamesin kanssa, huippukohtana kesän 2007 finaalit.

Gooden ei ole Clevelandin jälkeen asettunut oikein mihinkään. Hän edusti lyhyessä ajassa Chicagoa, Sacramentoa, San Antoniota, Dallasia ja Los Angeles Clippersiä. Gooden teki vuonna 2010 viiden vuoden, 32 miljoonan dollarin sopimuksen Milwaukeen kanssa, mutta se sanottiin irti 2013.

Goodenin NBA-uran ajateltiin jo olevan aivan loppumetrillä, sillä kausi 2012-13 sujui surkeasti ja hän oli pitkään vailla työtä. Alla oli loukkaantumisia ja muita ongelmia. Gooden joutuikin olemaan ilman seuraa aina helmikuuhun 2014 saakka, kunnes kokeneita pelaajia kaivannut Washington Wizards tarjosi 10 päivän sopimusta.

Kahden peräkkäisen 10 päivän kontrahdin jälkeen Gooden sai loppukauden sopimuksen. Hän teki vaikutuksen energiallaan ja nousi tärkeäksi roolipelaajaksi Wizardsin komean kevään aikana. Wizards eteni pitkästä aikaa pudotuspelien toiselle kierrokselle, kunnes Indiana Pacers oli liian vahva. Palkinnoksi kesällä Goodenille irtosi vuoden jatkosopimus.

208-senttinen ja 113-kiloinen Gooden on tunnettu läpi uransa voimakkaana korinaluspelaajana. Se olisi merkittävä lisä Susijengille, sillä vaikka joukkueessa on myös kokoa, niin fyysisiä pelaajia on silti harvakseltaan. Tuorein vahvistus Erik Murphykin tunnetaan 208-senttisestä raamistaan huolimatta enemmän heittopelistään kuin fyysisestä osaamisestaan. 32-vuotiaana ja hyvän kevään pelanneena Goodenista kehittyisi varmasti nopeasti joukkueen avainpelaaja.

10 kauden urakeskiarvot ovat 11,7 pistettä ja 7,5 levypalloa per ottelu. Vyöllä on kaikkiaan 709 runkosarjaottelua. Hän olisi siis samalla Susijengin selvästi meritoitunein pelaaja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt