Catzille kolmas perättäinen mestaruus

Julkaistu:

Koripallon SM-finaalit
Lappeenrannan Catz varmisti keskiviikkona kolmannen perättäisen mestaruutensa naisten Korisliigassa.
Catz voitti Kotkassa PeKan 90-77 (42-36) ja varmisti Suomen mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

Catz on hallinnut Suomessa naisten koripalloa viime vuodet, ja kuluva kausi oli joukkueelta lähes täydellinen. Loppuottelusarjassa PeKalle lipsahtanut yksi ottelu oli Catzin ainoa tappio koko kaudella.

Ratkaisevassa neljännessä loppuottelussa PeKa pysyi Catzin kyydissä ensimmäisen puoliajan, mutta tauon jälkeen lappeenrantalaiset alkoivat repiä eroa kotkalaisiin. PeKa pääsi parhaimmillaan kuuden pisteen päähän, mutta Catz tiivisti ratkaisuhetkillä puolustustaan ja heitti tulostaululle lopulta lähes kahdenkymmenen pisteen eron.

- Huikea fiilis ja ehdottoman hieno finaalivoitto, Catzin kolmeen perättäiseen mestaruuteen luotsannut valmentaja Mika Haakana hehkutti.

Catzin ylivoima näytti ulospäin niin selkeältä, ettei kukaan epäillyt joukkueen voittokulkua missään vaiheessa. Ei edes tappion hetkellä tiistaina.

Haakana kuitenkin paljasti, että tappio oli todellinen kolhu joukkueen itseluottamukselle.

- Tiistai-iltainen tappio oli todella vaikea meille. Henkinen nousu siitä kuopasta oli jotain uskomatonta, Haakana kehui pelaajiensa ryhdistäytymistä Koripalloliiton tiedotteessa.
 

Murphree onnistui ratkaisuhetkillä

Loppuottelusarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Jordan Murphree. Murphree oli myös torstaina parhaimmillaan ratkaisuhetkillä ja kokosi pelistä 27 pisteen saaliin. Hänelle merkittiin myös 15 levypalloa ja neljä syöttöä.

Mestarijoukkueen muita onnistujia olivat Dionne Pounds (24/3), Elena Reshetko (16/2), Alexandria Anderson (12/11) ja Anni Mäkitalo (8/5).

PeKan hopeajoukkue nojasi vahvasti tehokolmikkoonsa. Andrea Barbour heitti 25 pistettä ja haali hyppysiinsä 10 levypalloa. Taru Tuukkasen saalis oli 23 pistettä ja 17 levypalloa. Krystal Vaughnille kertyi 19 pistettä ja 14 levypalloa.

Naisten Korisliigan 4. loppuottelu (3 voitolla mestariksi):

PeKa-Catz 77-90 (20-19, 16-23, 19-22, 22-26)

PeKa: Andrea Barbour 25/10, Taru Tuukkanen 23/17, Krystal Vaughn 19/14, Reetta Piipari 8/2, Mara Conley 2/1, Laura Lehtoranta 0/1.

Catz: Jordan Murphree 27/15, Dionne Pounds 24/3, Elena Reshetko 16/2, Alexandria Anderson 12/11, Anni Mäkitalo 8/5, Hanna Vapamaa 3/2.

Erotuomarit: Ville Selkee, Jukka Mustapää, Tuomas Mantere.
Yleisö: 895.

Catz mestariksi voitoin 3-1.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt