Koripallo

Suomi vai Eurooppa? - KTP:lla kohtalonottelu EuroChallengessa

Julkaistu:

Koripallo
KTP on viimeinen suomalaisseura, joka pelaa jatkopaikasta koriksen virallisissa eurokilpailuissa.
Jos belgialainen Okapi kaatuu tänään vieraissa kolmella pisteellä, KTP selviytyy tammikuussa alkavaan EuroChallengen jatkolohkovaiheeseen.

Kannattajat toivovat toki omilleen menestystä, mutta monille kelpaisi sekin, että KTP putoaisi eurokelkasta ja joukkue saisi keskittyä kotoiseen Korisliigaan.

– Tiedän, että nämä europelit jakavat mielipiteitä. Fanaattisimmat fanit kokevat, ettei seuran kannattanut lähteä EuroChallengeen, valmentaja Sami Toiviainen kertoo.

Faneista ehkä tunnetuin, Osmo ”Oso” Laakso myöntää, että euroseikkailu on kaksipiippuinen juttu.

– Monet ihmettelevät, miksi seura pistää rahoja tuonne, miksei SM-sarjaan. Kyllä Suomen mestaruus on kaikille se päätavoite, sillä tuskin KTP Euroopan mestaruutta voittaa. Pelaamme niin eri laatikossa kuin Euroopan isojen budjettien ammattilaisjoukkueet, Laakso miettii.

– Mutta seurajohtohan nämä asiat päättää, ei fanit. En voi sanoa ei taikka juu; asiaa pitää katsoa laajemmin. Hyvähän valtakunnan ulkopuolellakin on menestyä näkyvyyden vuoksi. Nuorille pelaajillekin europelit ovat hyvä näytönpaikka.

Jos jatkopaikka irtoaa, niin Laakso lupaa fanienkin aktivoituvan matkapeleihin. Ainakin jos pelejä olisi naapurissa, siis Venäjällä.

Ei tai juu, mutta tänään KTP:llä on kaikki eväät uudistaa Katajan viimevuotinen temppu jatkaa EuroChallengessa jatkoon. Katajan oma tie tyssäsi viime viikolla, samaten kuin ylemmän tason kisassa, Eurocupissa mukana olevan Bisonsin. Joensuulaisten ja loimaalaisten tämän viikon viimeisissä otteluissa pelataan vain kunniasta.

Okapin riveistä ovat loukkaantumisten vuoksi poissa alkukauden tehomies, suomensukuinen pelintekijä Derek Raivio ja toinen avainpelaaja Travis Releford. Toiviaisen mukaan Okapi on silti nyt parempi joukkue: suoraviivaisempi ja liikkuvampi.

Olkapäänsä sijoiltaan muljauttaneen KTP:n Ryan McDaden pelaaminen on epävarmaa.

– Jos se kolahtaa uudestaan, niin mies menee leikkauspöydälle ja kausi on ohi. Minä en ala ketään kentälle pakottamaan, Toiviainen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt