Philadelphia 76ers aloittaa kautensa – Allen Iverson lopettaa uransa

Julkaistu:

NBA
Ennen ottelua Philadelphian entinen supertähti ja yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista Allen Iverson ilmoittaa virallisesti lopettavansa loisteliaan uransa.
- Kokoon suhteutettuna Allen Iverson on luultavasti paras pelaaja, joka on koskaan pelannut, Heat tähti LeBron James sanoi The New York Timesille.

76ers varasi Iversonin vuoden 1996 varaustilaisuudessa koko tilaisuuden ensimmäisenä. Hän osoitti taitonsa jo ensimmäisellä kaudellaan voittamalla vuoden tulokkaan palkinnon.

Ikimuistoisempia hetkiä Iversonin uralla on vuonna 2001 pelattu finaalisarja Los Angeles Lakersia vastaan. Iverson raahasi muuten nimettömän joukkueen finaaleihin ja pystyi aiheuttamaan Lakersin ainoan tappion kyseisen vuoden pudotuspeleissä. Tuolla kaudella lempinimellä ”The Answer” tunnettu Iverson voitti NBA:n parhaan pelaajan palkinnon.

Urallaan alle 180 senttinen Iverson teki 24368 pistettä ja on yksi 38:sta yli 20 000 pistettä NBA:ssa pussittaneesta pelaajasta. Iverson on heistä myös pienikokoisin.

Nähtäväksi jää, ripustetaanko Iversonin paita jonain päivänä Philadelphian hallin kattoon, jossa jo roikkuu muun muassa legendaarisen Julius Ervingin paita.

Iversonilla oli myös heikkoutensa eikä harjoittelu aina kiinnostanut. Iversonin ura päättyi vähemmän tyylikkäästi, kun hän ajauduttua erimielisyyksiin useiden valmentajiensa kanssa ja kiersi kausien 2006–10 välillä neljä eri seuraa. Iversonin viimeksi kaudeksi jäi 2010–11, jolloin hän pelasi Turkkin Besiktasissa.

Kauden aikana 76ersien fanien riemunhuudot saattavat muuten jäädä vähäisiksi, sillä joukkuetta on ennustettu koko sarjan viimeiseksi.

Philadelphia luopui viime kesänä pelintekijästään Jrue Holidaysta New Orleans Pelicansille vaihdossa kuudenteen varausvuoroon, jolla se varasi Nerlens Noelin. Hän on polvivaivaisena koko kauden sivussa.

Kokoonpano on muutenkin heikko. Mielenkiinto kohdistuu siihen, ketkä nuoret pelaajat osoittavat ansaitsevansa pelipaikkansa tulevaisuudessa.

- Joukkuetta rakennetaan uudelleen, joten emme tule voittamaan niin paljon kuin haluaisimme, 76ersin valmentaja Brett Brown sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt