Fantastinen alku!

Koripallon EM-kisat alkoivat Suomelta satumaisen hienosti. 61-55-voitto Turkista nousee Suomen koripallohistorian kaikkien aikojen voittolistalla todella korkealle - ellei jopa aivan ykköseksi, kirjoittaa Ilta-Sanomien urheilutoimittaja Petri Seppä.

4.9.2013 19:39

Ainakaan arvokisoissa Suomi ei ole koskaan pystynyt yhtä maukkaaseen kalaan.

En ole ihan hetkeen aikaan noin sähköistä ja hienoa ilmapiiriä urheilutapahtumassa kokenut. Ne hetket, kun Samuel Haanpää veti kaksi täysin hermotonta kolmosta pussiin avausjaksolla tai se kun Sasu Salin lopullisesti naulasi ottelun Suomelle, niin oikeasti tuntui, että Koperin Bonifika Areenan katto nousi liitoksistaan ainakin metrin verran.

Ne saivat paikalla olleen urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäenkin niin innostuneeksi, ettei ministeri malttanut istua aloillaan vaan kannusti Suomea seisaallaan Suomen kaulaliina kaulassa.

Voitto Turkista oli todella tärkeä itseluottamuksen kannalta. Nyt Susijengi tietää, että onnistuneella pelillä mikä tahansa maa alkulohkossa on voitettavissa.

Torstaina vastus helpottuu ainakin ennakko-odotuksiin nähden, kun vastaan tulee rakas naapuri Ruotsi. Olisi ennenkuulumatonta, jos Suomella olisi EM-kisoissa kahden ottelun jälkeen puhdas tili. Silloin Italiaa, Venäjää tai Kreikkaa vastaan riittäisi yksikin voitto varmaan toisen kierroksen paikkaan.

Ja se olisi tästä alkulohkosta aivan mielettömän kova saavutus! Alku oli ainakin fantastinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?