Suomella sensaatiomainen alku

Suomi johtaa kolmen neljänneksen jälkeen Turkkia vastaan 49-38.

Suomi-Turkki

4.9.2013 16:42 | Päivitetty 4.9.2013 17:02

Parhaimmillaan Suomi johti ottelua kolmannen neljänneksen aikana ottelua 19 pisteellä, mutta Turkki pääsi peliin mukaan.

Kukaan ei varmaan olisi voinut uskoa tällaista ennakkoon. Suomi vei viime MM-kisojen hopeamitalistia mennen tullen ja johtaa pelin puolivälissä 32-19.

Suomen taktiikka toimi ensimmäisellä jaksolla täydellisesti. Turkin pitkät miehet eivät päässeet nostelemaan halpoja koreja läheltä. Turkki joutui kaukoheittoihin, joissa se ei tunnetusti ole vahvimmillaan. Tai sitten tekemään epätoivoisia ajoja korille, jotka useimmiten päättyivät ohiheittoihin.

Turkki sitä vastoin oli todella hermostunut, suorastaan pois tolaltaan. Se teki ensimmäisen pisteensä vasta ajassa 6.43 ja kuusi ensimmäistä pistettä syntyi vapaaheittoviivalta.

Toisen neljänneksen alussa näytti, että Turkki on löytämässä pelinsä, kun se kiri Suomen johdon kiinni ja meni 13-10-johtoonkin. Sen jälkeen Suomi löysi oman pelinsä uudelleen, tuli takaa uudelleen ohi ja kasvatti johtoaan tasaisesti.

Erityisesti Turkin terävin kärki on pettänyt pahasti. NBA-tähdistä Hidayet Türkoglu teki ensimmäiset pisteensä ajassa 19.55 (!). Muut NBA-tähdet Ersan Ilyasova ja Ömer Asik jäivät täysin pisteittä.

Suomen pisteet puoliajalla: Samuel Haanpää 6, Sasu Salin 6, Kimmo Muurinen 4, Petteri Koponen 4, Hanno Möttölä 3, Teemu Rannikko 3, Shawn Huff 2, Tuukka Kotti 2, Gerald Lee 2.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?