Utulan kommentti: Loimaa teki koripallohistoriaa

Julkaistu:

Loimaa Bisonsin historian ensimmäinen korismestaruus sai koko kaupungin sekaisin, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Katri Utula.
Liiganousija Loimaan Bisons voitti Joensuun Katajan neljännessä finaaliottelussa luvuin 83-66 ja sai Loimaan sekaisin.
 
Kukaan ei ollut kuullutkaan Loimaan Bisonsista vielä vuosi sitten, sillä tuolloin lähes 17 000 asukkaan Loimaalla pelasi koripallojoukkue Loimaan Korikonkarit.
 
Koripallovaikuttaja Aleksi Valavuori löysi Korisliigaan nousseelle korikonkareille uuden sponsorin ja sitä myötä nimikin muuttui Nilan Bisonsiksi.
 
Tänään Loimaan liikuntahalli täyttyi punasinivalkoisista Bisons-huiveista, -paidoista ja -pipoista, ja suuri osa katsojista joutui jopa seisomaan koko pelin ajan, sillä finaali myytiin aivan täyteen. Ihmiset jonottivat pitkässä letkassa viimeisiä myyntiin jätettyjä lippuja jo kahta tuntia ennen peliä. Tällaista ei ole koskaan ennen nähty Loimaalla.
 
Yli 1200 katsojaa piti sellaista meteliä torvillaan ja rummuillaan, ettei edes ulkomailla uraa tehnyt Bisonsin Ville Mäkäläinen ollut aiemmin todistanut mitään vastaavaa. Pelaajat hädin tuskin kuulivat valmentajansa Greg Gibsonin ohjeita kentän laidalta.
 
Koripallohuuma on noussut Loimaalla pikku hiljaa suureksi ilmiöksi - yhdessä SM-hopeaa viikko sitten voittaneen Loimaan lentopallojoukkueen Hurrikaanin kanssa.
 
Itse istuin ensi kertaa Loimaan Korikonkareiden katsomossa, kun miesten joukkue pelasi 3. divarissa. Katsojia oli ehkä korkeintaan 50, mutta istuin siellä urhoollisesti pelistä toiseen.
 
Silloin pelipaidat olivat siniset, niiden selässä luki LoKoKo ja väliajalla myytiin kahvia ja pullaa. Nyt pullien lisäksi tarjolla on biisonisoppaa ja vaikka minkälaista fanituotetta.
 
On hienoa näyttää maailmalle, että Suomen parhaat tulevat myös sieltä, missä seuratyötä on tehty ruohonjuuritasolla vuosikymmeniä ilman sen suurempaa menestystä. Penniä on venytetty kaikesta, eikä tie menestykseen ole ollut helppo. Sen olen todistanut aivan lähietäisyydeltä.
 
Mutta kova ja pitkäjänteinen työ on vihdoin palkittu, ja ne loimaalaiset, jotka ovat puurtaneet koripallon ja lentopallon parissa vuosikymmeniä, saavat vihdoin kiitoksen.
 
Tällä hetkellä olen erityisen ylpeä ollessani pienen paikkakunnan kasvatti, loimaalainen - vaikka en valitettavast enää montaa tuttua kasvoa tunnistakaan niin biisonien kuin hurrikaaninkaan joukkueesta. Menestys vaatii myös veronsa.
 
Mutta mikä hienointa, Bisonsin uudet tähdet, nämä muilta paikkakunnilta Loimaalle muuttaneet alunperin tuntemattomat pelaajat, juhlivat kuin viimeistä päivää juuri Loimaan voittoa. Ja kaikki Loimaalla ovat ottaneet heidät omakseen. Ovathan he nykyään Loimaalta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt