Koripallo

Suomessa loistanut jenkkipelaaja pidätettiin tiistaina Japanissa

Julkaistu:

Amerikkalaispelaajan epäillään olevan osallinen suuren huumelastin salakuljetukseen.
Japan Timesin mukaan Suomen Korisliigassa vuosina 2003-2005 pelannut Lynn Washington on pidätetty tiistaina. Japanissa nykyisin palloilevan Washingtonin epäillään osallistuneen 1-1,5 kilon marihuanalastin maahantuontiin.

Lehden mukaan hänen vaimonsa pidätettiin huumerikoksesta epäiltynä jo helmikuussa. Epäilyt liittyvät viime joulukuun tapahtumiin, jolloin Yhdysvalloista Osakaan matkalla ollut huumepaketti jäi viranomaisten haaviin. Japan Timesin mukaan pakettiin oli kirjattu Washingtonin vaimon nimi. Lehden mukaan marihuanalastin arvo katukaupassa olisi ollut noin 9 miljoonaa Japanin jeniä eli reilut 82 000 euroa.

Jos rikosepäilyt osoittautuvat tosiksi, Washingtonin menestyksekäs ura Japanin sarjassa saattaa olla ohi.

- Jos hän on syyllistynyt asioihin, joista mediassa nyt kerrotaan, me joudumme ehkä siirtämään hänet sivuun. Joutuisimme harkitsemaan asiaa, Washingtonin Osaka Evessa -seuran edustaja sanoi lehdelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ennen siirtymistään Japanin pääsarjassa pelaavaan Osakaan, Washington teki kovaa jälkeä Suomen Korisliigassa. Kaudella 2003-2004 hän edusti tamperelaista Pyrbasketia ja seuraavalla kaudella Espoon Honkaa. Pyrbasketissa Washington oli yksi kauden kuumimmista pistelingoista pussitettuaan keskimäärin 24,2 pistettä ottelua kohden.

Nyt Washington on yksi Japanin liigan suurimmista tähdistä. Hänet on valittu kahdesti liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Washington on pelannut bj-liigana tunnetussa, vuonna 2005 perustetussa Japanin pääsarjassa sen perustamisesta lähtien.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt