Yaon loukkaantuminen ei hidastanut Houstonia - Koripallo - Ilta-Sanomat

Yaon loukkaantuminen ei hidastanut Houstonia

Julkaistu: 27.2.2008 9:22

NBA-koripalloliigan Houston Rocketsin valmentaja Rick Adelman ilmoitti ennen tiistaiaamupäivän harjoituksia miehistölleen Yao Mingin kauden päättyneen jalan rasitusvamman vuoksi.

229-senttisen sentterin poissaolo ei ainakaan lyhyellä tähtäimellä haitannut Adelmanin joukkoja, sillä muutamaa tuntia myöhemmin Houston (37-20) kasvatti voittoputkensa jo 13 ottelun mittaiseksi.

Houston kukisti tiistai-illan NBA-kierroksella Washington Wizardsin 94-69 tiukan puolustuspelinsä ansiosta. Takamies Luther Head oli hieman yllättäen Rocketsin tilastoykkönen 18 pisteellään. Argentiinalainen rookie-laituri Luis Scola upotti 14 pinnaa ja Rafer Alston 13.

Wizards (27-30) kärsii kahden parhaan pelaajansa Caron Butlerin ja Gilbert Arenasin loukkaantumisista, mutta on negatiivisesta voittosaldostaan huolimatta edelleen kiinni idän pudotuspelipaikassa. Ainoastaan viidellä itäisen konferenssin joukkueella on enemmän voittoja kuin tappioita.

Washington teki ensimmäisellä puoliajalla ainoastaan 23 pistettä. Aikaisempi Wizardsin yhden puoliajan pohjanoteeraus oli 25, jonka se oli viimeksi "saavuttanut" 1985.

- Puolustimme ensimmäisellä jaksolla uskomattoman hyvin. Pakotimme Wizarsin heittämään huonoista paikoista hyökkäysajan viime sekunneilla. En ole koskaan päässyt pelaamaan näin hyvin puolustavassa joukkueessa, hehkutti Houstonin Tracy McGrady.

Yao Ming oli täysin masentunut jalkaongelmiensa vuoksi. Kesän olympialaiset Pekingissä ovat olleet kiinalaissentterin ykköstavoite.

- En pysty edes ajattelemaan mahdollisuutta, että en voisi pelata olympialaisissa. Jos näin kävisi, se olisi ehdottomasti urani ja elämäni toistaiseksi suurin pettymys, Yao Ming sanoi.

Lisää aiheesta