Koripallo

Koris-Kingille ehdollista vankeutta

Julkaistu:

Korisliigassa pelaava Mike King on saanut tuomion rattijuopumuksestaan, jonka takia hän sai marraskuussa potkut sarjanousija Karkkilasta.

King tuomittiin 50 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 400 euron oheissakkoihin. Lisäksi hän on ajokiellossa elokuun loppuun asti.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan 32-vuotias King syyllistyi törkeään rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja ajokortitta ajoon. Hän oli reippaassa 1,5 promillen humalassa kärytessään. Poliisi mittasi 0,66 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Tuomio langetettiin ilman syytetyn läsnäoloa, sillä nykyään Pyrinnön riveissä pelaava jenkkivahvistus ei saapunut paikalle oikeuden istuntoon.

King kärysi ratista 21. lokakuuta, kun poliisi pysäytti hänet ylinopeuden takia Helsingissä. Hän ajoi Laivasillankadulla 80 kilometrin tuntivauhtia, joka ylitti sallitun nopeuden 40:llä.

Hän ja kyydissä olleet kolme muuta pelaaja olivat viettäneet vapaailtaa pääkaupungissa. Autossa oli Team Componentan nimeä käyttävän Karkkilan joukkueen sponsorien tarrat.