Houston Rockets varmisti kotiedun - Koripallo - Ilta-Sanomat

Houston Rockets varmisti kotiedun

Houston Rocketsin Tracy McGrady oli pitelemätön viime yönä. Phoenix Sunsin Amare Stoudemire yritti turhaan puolustaa 39 pistettä viskonutta McGradya.

Houston Rocketsin Tracy McGrady oli pitelemätön viime yönä. Phoenix Sunsin Amare Stoudemire yritti turhaan puolustaa 39 pistettä viskonutta McGradya.

Julkaistu: 17.4.2007 12:20, Päivitetty 17.4.2007 12:46

Tracy McGradyn 39 pistettä ja Yao Mingin 34 pistettä johdattivat Houston Rocketsin 120-117-kotivoittoon Phoenix Sunsista NBA-koripalloliigan maanantain kierroksella.

Voitto katkaisi Houstonin kuuden pelin tappioputken Phoenixia vastaan ja varmisti teksasilaisille kotiedun lauantaina alkaviin pudotuspeleihin Utahia vastaan.

- Tämä oli hieno voitto, koska tiesimme kuinka tärkeästä pelistä oli kysymys: jos voitamme, saamme kotiedun. Vielä kun vastassa oli huippujoukkue tekee se voitosta uskomattoman, sanoi 39 pisteen, 11 levypallon ja 9 syötön McGrady.

Yao Ming, joka heitti viimeisellä neljänneksellä 13 pistettä, kertoi, että pelissä oli pudotuspelitunnelma.

- Tunnelma oli mahtava. Oli hienoa kun pelikello näytti nollaa, kaikki pomppivat riemusta ja tunnelma oli samanlainen, kun olisi voittanut pudotuspelisarjan.

Houston teki viimeisen reilun kahden minuutin aikana 10 pistettä, mutta niistä ainutkaan ei tullut pelitilanneheitosta.

Phoenixin Steve Nash ja Adam Stoudemire missasivat kolmen pisteen yritykset ottelun loppuhetkillä ja näin Shawn Marionin kori viimeisellä sekunnilla jäi kosmeettiseksi.

Stoudemire oli Phoenixin paras pistemies 30 pisteellä. Marion säesti häntä 27:llä ja Nash 15 pisteellä. Nash antoi ottelussa myös 15 koriinjohtanutta syöttöä.

Tappion takia Phoenixin jäi läntisessä konferenssissa toiseksi. Houston on neljäs.

Denver Nuggetsin hyvä vire jatkuu

Denver Nuggets otti yhdeksännen voittonsa kymmenessä viime pelissä voittamalla kotonaan Minnesota Timberwolvesin 122-107. Ottelun pisterohmuna hääri kotijoukkueen Allen Iverson, 25 pistettä.

Vince Carterin 29 pistettä, 12 levypalloa ja 10 syöttöä auttoivat New Jersey Netsin 104-95 vierasvoittoon New York Knicksistä.

Paul Gasol heitti 25 pistettä ja johdatti Memphis Grizzliesin 101-91 kotivoittoon San Antonio Spursista, joka lepuutti ottelussa Tim Duncania, Tony Parkeria ja Manu Ginobiliä.

Lisää aiheesta