Dopingista tuomittu pikajuoksijatar yrittää paluuta koripallon parissa

Julkaistu:

Marion Jones aikoo palata kilpaurheilun pariin koripalloilijana.

Dopingkäryihin pikajuoksu-uransa päättänyt amerikkalainen ex-olympia- ja MM-voittaja on harjoitellut jo vajaan vuoden naisten WNBA-liigan joukkueen apuvalmentajan johdolla San Antoniossa.

Jonesin suunnitelmissa on pelata jo tänä talvena Euroopassa ja olla tulevalla kaudella WNBA-liigassa

- Se olisi minulle mahdollisuus toiseen yritykseen, Jones sanoi viitaten dopingpannaan ja vankilatuomioon päättyneeseen yleisurheilu-uraansa.

Jones pelasi koripalloa yleisurheilun ohella opiskellessaan Pohjois-Carolinan yliopistossa 1990-luvun alussa. Hän oli myös voittamassa Yhdysvaltain yliopistomestaruutta 1994.

- Minusta on tärkeää, että ihmiset näkevät, että sitä voi tehdä virheitä elämässään, mutta sinut muistetaan silti niistä asioista, joita teit virheiden jälkeen. Eli yrititkö parantaa tapojasi, vai katositko? Tuo vaihtoehto ei ainakaan ole ollut minulla näköpiirissä, Jones kuvasi New York Timesille haluaan pistää elämänsä uusiin puihin.

Jones vapautui vankilasta syyskuussa viime vuonna kärsittyään kuuden kuukauden tuomion. Hän sai rangaistuksen valehdeltuaan viranomaisille dopingtutkinnassa sekä roolistaan shekkipetosjutussa, johon hänen entinen poikaystävänsä Tim Montgomery oli sekaantunut.