Sivusto: Näin paljon Teemu Pulkkinen tienaa Venäjällä

Suomalaishyökkääjä kuuluu sarjan kovimpiin tienaajiin.

Pelit Venäjällä maistuvat yhä Teemu Pulkkiselle.

21.2. 20:05

Valtaosa eurooppalaispelaajista siirtyi Ukrainan sodan alettua pois Venäjän KHL:stä – jos ei heti sodan alettua niin viimeistään kauden päätyttyä.

Yksi harvoista sarjaan jääneistä eurooppalaiskiekkoilijoista on entinen leijonapelaaja Teemu Pulkkinen. Hyökkääjä päätti jatkaa Traktor Tsheljabinskissa ja on tehnyt tällä kaudella 61 ottelussa tehot 15+12.

Venäläinen Sport-Express-sivusto julkaisi vuosittaisen KHL:n palkkarankinginsa, ja Pulkkinen on jälleen korkealla. Hän tienaa kaudesta 65 miljoonaa ruplaa eli noin 814 000 euroa.

Viime kaudella Pulkkisella oli sama palkka.

Lue lisää: Suomalainen äimistyi Venäjällä, kun palkkaa tulikin 20 000 euroa liikaa – likainen totuus kävi nopeasti ilmi

Liigan palkkakunkun tittelin jakaa kaksi pelaajaa: Omskin kanadalainen Corban Knight ja Lokomotivin Maksim Shalunov 90 miljoonan ruplan vuosiansioillaan. Se tekee euroissa noin 1,1 miljoonaa.

Shalunov oli palkkakunkku myös viime kaudella. Pulkkisen liksa riittää listalla sijaan 16.

Liigan palkkakuninkaaksi saattaa kuitenkin lopulta nousta konkarihyökkääjä Aleksandr Radulov. SE:n mukaan 36-vuotiaan sopimuksessa on muhkeita bonuspykäliä. Jos hän on kauden päätteeksi liigan kolmen parhaan pistemiehen joukossa, hänen kokonaistienestinsä nousevat heittämällä sarjan kovimmiksi.

Radulov on pistepörssissä jaetulle kolmossijalla, kun joukkueilla on muutama peli runkosarjaa pelaamatta.

Knightin asema kertoo paljon KHL:n muutoksesta viime vuosina. Siinä, missä ennen sotaa liigassa pelasi Euroopan parhaimmistoa ja takavuosina myös NHL:ssä meritoituneita pohjoisamerikkalaisia niin Knightilla on vyöllään vain kourallinen NHL-pelejä.

Knight on pelannut valtaosan ammattilaisurastaan AHL:ssä. Hän edusti Kanadaa Pekingin olympiakaukalossa, kun NHL-pelaajat eivät olleet mukana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?