SM-liigassa pelannut venäläinen avautui Suomessa saamastaan ohjeesta Ukrainan sodan alettua: ”Miksi?”

Konstantin Volkov vaihtoi kesällä Ässät Moskovan Dynamoon.

Konstantin Volkovia jäi harmittamaan kypäräasia Suomessa.

5.8. 10:28

Jääkiekkomaalivahti Konstantin Volkov oli viime kaudella Ässien ykkösvahti SM-liigassa. Volkov vaihtoi kesällä Ässät KHL:n Moskovan Dynamoon.

Hän on nyt kertonut venäläiselle Championat-sivustolle ajastaan Suomessa – erityisesti Ukrainan sodan alkamisen jälkeen.

Sanoja ”sota” tai edes ”erikoisoperaatio” ei artikkelista löydy, vaan siinä ainoastaan viitataan päivämäärään 24. helmikuuta – jolloin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Volkov kertoi, että sai sodan alkamisen jälkeen koko ajan eteensä uutisia tapahtumista Ukrainassa.

– Ensimmäisellä viikolla olin koko ajan puhelin kädessäni. Peli loppuu, kännykkä käteen, ja taas luetaan samat jutut. Se oli valtava häiriötekijä. Väsyin siihen. Päätin, etten pysty vaikuttamaan tilanteeseen mitenkään ja päätin vain keskittyä hommiin, Volkov kertoo.

Volkov kertoi, että hän joutui myös poistamaan maskissaan olleen Venäjän lipun kuvan.

– Istuin pukukopissa. Minulle tultiin sanomaan, että liigatoimisto haluaisi, että lippu otetaan pois kypärästäni – jotta vältettäisiin provosointi. Minulla oli kaksi lippua kypärässäni, Suomen ja Venäjän. Miksi minun pitäisi peittää omani, muttei teidän lippuanne? Peitin molemmat. Ne olivat siinä symbolina ystävyydestä, eivät vihamielisyydestä.

Volkov sanoo, ettei itse kokenut Suomessa ikävää kohtelua, tai ainakaan hän ei huomannut sitä. Kukaan ei tullut puhumaan asioista Porin kaduilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?