Suomalaiset KHL-pelaajat häipyvät joukolla Venäjältä

Neljän suomalaispelaajan ilmoitettiin vaihtavan maisemaa perjantaina.

Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen ovat muodostaneet tutkaparin Ufassa ja Leijonissa.

| Päivitetty

Venäläismedia Championat kertoi perjantaiaamuna, että useat suomalaiset KHL-pelaajat ovat halusivat jättää ruplaliigan.

Salavat Julajev Ufa vahvisti perjantaina iltapäivällä, että sen riveissä esiintyneet hyökkääjät Teemu Hartikainen, Sakari Manninen sekä maalivahti Juha Metsola jättivät seuran. Myös tanskalaispuolustaja Philip Larsen lähti Ufasta.

– Olemme purkaneet sopimukset yhteisymmärryksessä pelaajien kanssa. Kiitämme heitä ajastaan seurassamme ammattimaisista otteista otteluissamme, KHL-ryhmän verkkosivuilla tiivistettiin.

Hyökkääjä Markus Granlund päätti häipyä Ufasta jo aikaisemmin ja palata Suomeen.

Ufa pelaa seuraavan ottelunsa KHL:n pudotuspeleissä perjantaina. Joukkueen päävalmentaja on Tomi Lämsä. Sen fysiikkavalmentaja on Matias Sarvela.

Lue lisää: Olympiavoittaja Markus Granlund jätti KHL-joukkueensa

Maalivahti Jussi Olkinuora lähtee pian Venäjältä. Hän on pelannut Metallurg Magnitogorskin veräjänvartijana. Metallurg Magnitogorskin pomoportaan edustaja Sergei Laskov vahvisti asian

Championatille
.

– Olkinuora lähtee KHL:stä – kuten muutkin suomalaispelaajat. Jos kaikki ovat lähdössä, se tarkoittaa, että asia on päätetty heidän puolestaan. Urheilun ja politiikan sotkeminen toisiinsa on huono asia, Laskov sanoi.

Suomalainen KHL-pelaaja kertoi IS:lle nimettömänä pelon ilmapiiristä, joka on vallinnut Venäjällä sen jälkeen, kun Ukrainan sota alkoi.

– Täällä ilmapiiri on ylipäätään muuttunut sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Sota on saanut aikaan sen, että jopa jääkiekkoseurojen sisällä pelätään puhua tosiasioista ääneen, hän kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?